Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Produžetak od hercegovačkih planina, uz Drinu do Loznice i kroz ravničarski deo ka Karpatima imaće obilnije padavine. Gde će tačno pruga preći glavnicom pošto neće biti preterano široka ostaje da vidimo, da li uz Srem i deo Bačke ka ogranku Karpata skroz gore ka Aradu ili pak ja mislim verovatnije južnije ka Rešici.

Haha,ti verujes u te padavine Coci ?.Vi kao i mi u ovoj vukojebini non stop tokom cele godine kao da najmanje padavina dobijamo,dal je to do ovog mrtvog prokletog vetra,koji ovde trenutno duva kao blesav,ili je nesto drugo u pitanju ,nzm....Ali ja bas ne verujem u te padavine ,od tih 50 lit to je za Srem i ostale delove Vojvodine ,ovde ce biti 5 do 10 lit i dovidjenja.Jos koji sat i ovde se nece ni primetiti da je ista palo od kise.
Sad gotovo da mi je sve jedno koliko ce pasti, ali vidim da ni jedna prognoza ne odustaje od tih padavina.

Prognoze smesne,jedni kazu neka kisa ovih dana,drugi suvo,treci neki vetar najavljuju ....za sad verujem ovima za vetar,on ne izostaje ovde.

de-model-de-310-1-modez-2021110300-78-960-157.png

Po stepenu isušivanja zbog vetra a zbog dosta takvih košavskih dana i pravično bi bilo da se najobilnija pruga protegne kroz Banat, da i ne spominjem deo od mog Peet-a pa dalje ka tazbini u Plandištu, Vršcu i Banatskoj Palanci/Beloj Crkvi.

Nikako da se namesti da odem malo tamo da vidim i iz prve ruke na šta to liči, ali na ništa dobro sigurno.

Tako je, ovo su zbirne padavine.

I svi modeli su sigurni u njih, tj. u ovu jarku prugu, samo još od modela do modela se ona šeta 20-30km levo desno gore dole.

Npr. nemački model ICON sada svež daje u nekoj tački tik severozapadnije od Obrenovca i preko 100 litara, tačnije oko 120 litara.

Počinje da rosi po koja kap, taman završio neko košenje trimerom po bašti 🙂

Videćemo koliko će nakapati iz ovog talasa 😊

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh