Darko Dren
Član
Kod mene je palo dosta kiše. Suncokret treba da se skida, ali kad meni tonu noge po njivi, mogu misliti šta bi bilo sa kombajnom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A kako sad ti znas da tim jos zelenim sojama ova kisa ne znaci nista?Ма жива истина - ако се окиши, сунцокрету се неће свидети (а ни нама због њега).
Овде код мене, осим за стварање неких резерви влаге, ова киша ничему не служи, чак ни ретким сојама, за које овде пишу да им ова киша може нешто да значи.
Ономад, док смо селектовали пшеницу, коментаришемо време и ја баш кажем како ове кише које најављују (то што смо имали пар дана уназад) код нас могу да помогну једино за то мало соје која се зелени којегде по атару, а као одговор добијем вишегласно "А не, не... Остала соја без зрна... Нема ништа од ње..."A kako sad ti znas da tim jos zelenim sojama ova kisa ne znaci nista?
Verovatno imaju extrudere pa prave pogacu, i onda daju stoci da jede.....Kako je koriste za stoku?
Verovatno što je vegetacija odradila svoje.Jedino za deteline,možda malo pomogne ali i to ćemo videti.Bilo je hladno pa ni ona nije rasla.Овде код мене је из неког разлога соја егзотична биљка и има је тек спорадично по атару и то само ситно, тек да имају људи за своју стоку. И ја сам виђао пар парцела са зеленом сојом и личило ми је да имају асне од кише, али чујем од људи да кажу да нема ништа од ње. Да л' је разлога за то што је соја из неког разлога ове сезоне баш лоша или што су људи загледали издалека и не знају да процене, али преносим шта сам чу
Prvo si tvrdio da vise ne cini nista ni ovim zelenim sojama ova kisa, a posle pises kako si to cuo od nekolicine koji seju soju i to u kolicinama da imaju za stoku.Ономад, док смо селектовали пшеницу, коментаришемо време и ја баш кажем како ове кише које најављују (то што смо имали пар дана уназад) код нас могу да помогну једино за то мало соје која се зелени којегде по атару, а као одговор добијем вишегласно "А не, не... Остала соја без зрна... Нема ништа од ње...
Šta preterujem.Napisao sam verovatno.Vidim i po kukuruzima i iz aprilske i iz majske setve-većinom smo najebili.Isto i sa suncukretom i sojom.To što mi ne želimo da prihvatimo da nas je usrala godina-to je neki drugi padež.Iskreno, voleo bih da si u pravu.Ja nemam soju ali imam detelinu i nikako da krene a dobili smo sigurno oko 40 litara.Prvo si tvrdio da vise ne cini nista ni ovim zelenim sojama ova kisa, a posle pises kako si to cuo od nekolicine koji seju soju i to u kolicinama da imaju za stoku.
Etvo ja tvrdim da oni a i ti sa njima gresite.
@Zoran0230
Sad i ti Zorane preterujes. Pa nije ni bilo reci da ce ova kisa doprineti sojama kojjima je vegetacija skoro zavrsena vec onim sto su jos zelene iz kasnije Majske setve.
Ne govorimo sad o rastu, pa nece valjda sad da dobije na visini kad im je skoro kraj, vec da popuni sve stvorene mahune.
A to mnogo znaci.
Ali, no, sto kazu neki!!!
По цени за сам купио то што сам чуо о соји код нас, по тој цени сам је овде и продао, ерго - марим ја да ли сам у праву или не. Просто сам пренео оно што сам чуо од других који су можда и загледали тих неколико њива под сојом у нашем атару, што ја свакако нисам чинио - не дотиче ме соја ама баш никако.Prvo si tvrdio da vise ne cini nista ni ovim zelenim sojama ova kisa, a posle pises kako si to cuo od nekolicine koji seju soju i to u kolicinama da imaju za stoku.
Etvo ja tvrdim da oni a i ti sa njima gresite.
Godina je definitivno losa bila i ta susa do onih Julskih padavina je itekako cinila cuda, ali konkretno prica se svodila o soji, o ranijoj i kasnijoj setvi.Šta preterujem.Napisao sam verovatno.Vidim i po kukuruzima i iz aprilske i iz majske setve-većinom smo najebili.Isto i sa suncukretom i sojom.To što mi ne želimo da prihvatimo da nas je usrala godina-to je neki drugi padež.Iskreno, voleo bih da si u pravu.Ja nemam soju ali imam detelinu i nikako da krene a dobili smo sigurno oko 40 litara.