Vremenske prilike u 2021-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne bude zabune, kolega @Miki44 napisa da je u Bečeju jutros palo 14L, ali nije tako u najvećem delu atara.
Kiša je padala zapravo uz Tisu sa Banatske strane, a samo manjim delom je prešlo u Bačku, tako da je pokisao sam grad sa 10L i rit pored Tise, "Medenjača" koji je nekad bio Banat dok meandar Tise nije odsečen u 19-tom veku.
Vrlo uzan pojas uz grad je dobio 4-5L, a ostalo je sve suvo..

Čuje se grmljavina u Somboru, stiže lagano. Valjda će i u selu biti nešto. Prethodnih dana nas je promašila i sa zapada i sa istoka. Sreća pa je palo krajem juna inače bi bili pečeni.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Danas Sombor, sutra Velebit :) još desetak dana Sombor primaran pa se vraćam u pakao Novog Sada.

Nešto mi mnogo zavrću oblaci na zapad, a da se nisu dovoljno pružili na sever. Nadam se da grešim..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I kod mene konacno pada. Palo je vec 18 litara sto je prava sreca. Steta sto nije lagano, nego je jurnulo kroz ogromne pukotine.

Pada vec pola sata natapajuca kisa. Skupice se valjda 10ak lit. Hvala Bogu za ovu kisu i zahladjenje.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Sirogojno Zlatibor, po radaru crveno, ali ništa trenutno ne pada.
67d274a00ef05461662fc2a5d5b38036.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Ovde prešlo 25 litara, pada i dalje...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pada i kod nas, doduše nema pljuska već samo natapača, al' sad je daj šta daš. Bio sam pre podne u ataru i za kukuruz je kiša zakasnila. Podgoreo je do klipa - tamo gde ga ima, dosta je jalovo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh