Vremenske prilike u 2020-oj godini

Vetar smanjio tempo.Skinuo nešto crepa sa kuće i izvalio veliku trešnju u dvorištu što mi je veoma žao.
 
Usporio je ali je noćas skinuo 2 crepa sa kuće .Jedan je pukao na pola a drugi je ostao ceo .
 
Ova ima blizu 30 godina i redovno je rađala a poslednja od celokupnog zasada koji se osušio.Vidim da joj je žilogriz oštetio koren pa je ovo bilo neminovno.
 
Kad vidim kakvo je sranje napravio sneg na jugu i delovima zapada mozda je i bolje sto nije pao uz ovaj vetar. Zadnja godina sa ovako malo snega simbolicnih 4-5cm na par dana je bila ako se lepo secam 2013/2014. Nakon toga svaka je imala koliko toliko. Bar ovde
 
Bio sam u Beloj Crkvi na strazi -24 sa jakim vetrom ne bas kao ovaj,za bozic 2005 e to je bilo kao u betonskom svinjcu
Trebalo je 2002g biti u Beloj Crkvi kada su renovirali kasarnu paviljoni bez stakala,a u kupatilu duvalo kao na motoru udjes ujutro da se umijes upalu pluca dobijes!
Kod nas danas vetar skroz oslabio i lepo suncano ali mraz i dalje drzi,a juce i prekljuce udari vetra krvniciki.
 
Kakva glupost da se traži da objekti budu legalizovani. To nikad nije bilo. Ali znam da može da se naplati šteta od oluje jedino ako se donese potvrda od RHMZ da je na toj teritiji (tog mesta) duvao vetar brzinom većom od 17,2 m/s. I znam da svaki objekat može da se osigura, bio on stambeni ili bilo kakav drugi ekonomski. A cena zavisi od vrednosti samog objekta. Mada pošto dugo godina osiguravam moje objekte ta cena nije nikad velika u odnosu koliko vredi ta naša imovina koju imamo. A kako je vreme ludo (požar, oluja, poplava, zemljotres itd itd) svašta se nešto dešava. Evo ja da nisam imao ovo osiguranje 2014 (poplava) mislim da bih se dobroooo pomučio da obnovim kuću i sve u njoj sa onom državnom pomoći. Ovako imao sam osiguranje i sa tim završio sređivanje. Šteta je samo što mi u Srbiji nemamo kulturu osiguranja kao ovi u Evropi i svetu. Ali....
 
Mirko , ne trudi se.
P.S . ako je uopšte bitno kome , al evo kad počesmo o tome , najiskrenije (kunem se ) , takodje radije bi živio u Sjenici nego u Beogradu.
 
Šta mislite dali će ovaj orkanski vetar što sutra zahvata veći deo evrope i nas dokačiti. Po nekim predvidjanjima mismo na rubu tih udara vetra koi su za nemačku oko 160km/h za austriju i madjarsku oko 100km/h. Nazvan je sabina.
 
koliko vidim na aplikaciji windy kada se pusti animacija nepiše se dobro severnim zemljama gledano od nas. a i vozovi neće saobraćati i karte se mogu vratiti ili pomeriti putovanja za neki drugi dan .
 
Nazad
Vrh