Vremenske prilike u 2020-oj godini

Pre cu dobiti na loto nego neku normalnu kisu....::jako_besan::
Vidim da je tema zaključana. Treba je otvoriti ,kako bi smo se iskukali,barem mi sa severa.

Slažem se. U ovih par dana je bilo par naleta.... nazovimo kiše. Sveukupno palo oko 4-5lit koje je vetar odmah osušio.... Nije ni stiglo do zemlje....

Posmatrao sam na radaru taj oblačni sistem koji se u jednoj vertikalnoj liniji spuštao sa severa na jug. Na žalost ta linija nas je promašila za malo pa je današnji bilans okruglo 0 litara. Maj mesec izgleda ovako:

01.05. --- 3l
02.05. --- 5.5l
06.05. --- 6.5l
14.05. --- 1l
19.05. --- 12l
24.05. --- 2.5l
26.05. --- 2l
27.05. --- 1.5l
Danas sam prosao kroz Srbobran,Radicevic,Becej,B.P.Selo,Mol....zaista izgleda suvo,ljudi spartaju useve i zalivaju tifonima...usevi su bledi od hladnog vremene i zedni...A vracao se auto-putem do Kovilja,pa na Sajkas,Titel...isao sam paralelno sa tim oblacnim sistemom i bogami lepa je to kisa bila...na toj putanji je i bila granica padavina...ka Fruskoj Gori se crnilo...

Vidim ja da ce biti ko prolse godine posle ima da bude suvo ko u pustinji.Kada treba da nalije zrno kukuruz bice pukotine noga da upadne.

Krenula pa stala 2l i sitan led. Oblaci iskidani ko zna koliko zahvate. U Mokrinu izgleda da vise pada.

Novi pljusak od možda 1litre.... Što kaže kolega iz sela, u redu je, ovim tempom ako nastavi, za 100 dana biće to lepa kiša.

Nazad
Vrh