Vremenske prilike u 2020-oj godini

Ja sam vise godina na forumu Serbianmeteo,dosta sam naucio tamo od starijih clanova,cesto pratim prognoze modela,satelitske i radarske slike,polozaje ciklona i njegove aktivnosti. Nije nikakav copy,paste i ostalo,jednostavno modeli su bili slozni za organizovane pljuskove na teritoriji Srbije,kao sto se upravo i desava.

Na zimu kada krenu svinjokolji svako da odnese popadiji najdužu kobasicu u znak zahvalnosti što je kiša relativno redovno padala.Tamo gde nije padala možda ubaciti i džigernjaču uz kobasicu.

Za pola sata 13 l sa ledom koji je padao petnajstak minuta.
Čujem da su soje doobro povaljane.

Upravo sad se zavrsio petnaestominutni pljusak ,pala dobra kolicina kise mnogo vise nego u ova prethodna tri dana dok su je najavljivali.

Kod tih radarskih slika kad se uveća slika da se vidi detaljnije određena lokacija, dolazi do lošeg poklapanja radarskog prikaza i stvarne lokacije. Po mom iskustvu RHMZ radar je ubedljivo najprecizniji, a jako mi se sviđa i Windy.
Da li taj radar može da se nekako zumira? Na onoj osnovnoj varijanti ja jedva vidim otprilike da li ovaj deo Bačke kisne.

Nazad
Vrh