Vremenske prilike u 2020-oj godini

Jeste,dobili smo za par sati 70mm,ali smo tada kosili 1t suncokreta i 1.2t kukuruza po jutru,kad je trebala,nije pala..
Mi ni tada od te Rumunke skoro da nismo nista dobili a vazdusne linije manje od 30 km. Napisao sam i ranjije da nekadasnje sigurne kise su nam dosle oduvek sa zapada a od 2012 skoro nikad iz tog fronta ne dobijemo ni kap, kao ni sad zadnjih dana.
Vrsac u vise navrata godisnje dobiva vise kise od nas. Oblaci sa Karpata dostignu do Vrsca, Margite a ne mogu se probiti do nas. To se desilo i ove godine u vise navrata.

Nekad dobijete vi vise a nekad mi. Bar je tako u slucaju Vrsac-Jermenovci. Prosle godine lepa kisa pala u Jermenovcima pocetkom augusta,a u Vrscu ni kapi,granica je bila upravo Margita

Mi ni tada od te Rumunke skoro da nismo nista dobili a vazdusne linije manje od 30 km. Napisao sam i ranjije da nekadasnje sigurne kise su nam dosle oduvek sa zapada a od 2012 skoro nikad iz tog fronta ne dobijemo ni kap, kao ni sad zadnjih dana.
Vrsac u vise navrata godisnje dobiva vise kise od nas. Oblaci sa Karpata dostignu do Vrsca, Margite a ne mogu se probiti do nas. To se desilo i ove godine u vise navrata.
Ovo sam i ja primetio,mozda ne bas od 2012-te,ali duzi niz godina unazad,nema vise tako sigurnih kisa od zapada.Mozda bolje da gledamo prognoze za Temisvar,od mene je duplo dalji od Zrenjanina vazdusnom linijom,ali ne bi me cudilo da budu preciznije prognoze xd.

Oooo "donji Sremci", i Mačvani, kod Vas izgleda "tamburica fest"..,.
Ko je danas "za ovde" najavio pljuskove ?! :unsure:
Odavde baš gadno izgleda, tamo na Jug....
Mene zakačio jedan slab pljusak, taman da mi zas...ere farbanje stranica prikolice....

U Sremu pada i nenajavljena .....ovde u jeb.. banatu od deset najavljenih ,3 pogode,bar za moj kraj,nismo mi ista drzava,pa u Americi koja je XX puta veca nisu ovako lokalne padavine kao kod nas,jeb.. ovu oblacnost i sve.

Upravo sam došao sa njive, vučem stajnjak i uhvatio me nenajavljen pljusak sa vetrinom da sam izmalterisan od stajnjaka, razbio sam i staklo na vratima, pokisao k'o miš.U ataru nemam pojma koliko je palo a u kućnom kišomeru stoji 1 l i skoro pa suvo.Susedno selo se nije videlo u daljini kolilo je padala kiša.

Serem im se ne samo u prognozu vec i u radar.
Iz ovog oblaka ni j... kap kise.
Malo se i radar zaj... za skoro 10 km.
9c5a9b5a9c5c188dbc7a69f1575aabcf.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sabac je zahvatilo dobro nevreme sa gradom ,kod nas se oblaci razisli a posle nas ka Bosni ojacali .
Ovde samo pokvasila beton.

Kod tih radarskih slika kad se uveća slika da se vidi detaljnije određena lokacija, dolazi do lošeg poklapanja radarskog prikaza i stvarne lokacije. Po mom iskustvu RHMZ radar je ubedljivo najprecizniji, a jako mi se sviđa i Windy.

Danas ce vecina krajeva dobiti padavine,u obliku kise na jugu i jugozapadu i jakih pljuskova sa grmljavinom severnije. Preovladava jako istocno strujanje. Ima dosta energije tako da su moguce i nepogode sa gradom,olujnim vetrom i kisom,preko 20mm za vrlo kratko vreme. Intenzivne padavine trenutno u delovima Macve,Srema,i delu Banata.

Nazad
Vrh