Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se skupimo iz okoline i da organizujemo mi masovno ispijanje piva svaki dan kod drugog na njivi :haha::haha::ppozdrav:

Inace proprskalo malo ovde ali nije posteno ni nakvasilo beton, vidjao sam i mnogo jace rose od ovoga
Barem da se druzimo kad ne mozemo da sejemo zito,ja sam orao nesto pridvece kukuruzocinu i nije ispalo lose.moracu sa tanjiracom da ga predjem posle drljaca i setva..ovde bilo oblacno ali nije ni prsnula, kod tebe isto tako?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Isto, razduvao se neki vetar posle 5 i sat vremena kasnije prsnulo malo i odmah prestala. Ko da smo ukleti, i 2017 smo imali vise padavina u junu i julu nego sad zadnja 2 i po meseca.
 
Severnije su bili tamniji oblaci, mozda su imali vise srece. Tanjirao sam samo suncokretista jedan prohod, ali mi se ne svidja kako to izgleda.
 
Kod mene je bilo kiše taman onoliko koliko treba da sve što je posejano lepo nikne. Sada izgreva sunce. Nadam se da će kasnije popodne moći da se nastavi sa setvom.
 
Kod nas dobra kiša..preko dana se mučila i u par navrata padala ali je zato sinoć oko 21 padala kako treba..par sati ali zlata vrednih.

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 
Ne vredi druze,ovo treba moravu da skrenemo da i to ne bi bilo to koliko je zemlja zedna

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Pa i Morava ima bas nizak vodostaj, na dosta mesta moze da se pregazi, znaci nema ni tu vajde. Znaci resenje da je jedino ona opcija sa pivom :osmeh:
 
Kod mene sinoć oko 7 - pola 8 je padala, čak i neki pljusak ali džabe kad je kratko trajao. Ne verujem da je napadalo mnogo. Sutra ću da probam kako će da ide plug. Da je padala ranijih dana i napadala bar 30-40 l u nekoliko navrata sad bi se sve uradilom i taman da iskoristi ove tople dane Miholjskog leta da sve nikne kako treba. Ovako čekaćemo za dalje pa šta bude. Mada se sve uradi kad-tad.
 
Livada u mom selu.
017f7aeffb79ddbd3ad90b1de345306b.jpg


Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
Vidim da narednih 10 dana nema kiše. Što će reći do kraja oktobra. A jednom sam slušao na tv onog meteorologa Nedeljka iz RHMZ-a i tada je rekao da se u prirodi sce ciklično dešava. Pa kaže da smo prošle godine imali 3 meseca sušu pa tri meseca kiša pa opet 3 meseca suša. Ako je to tako onda se sa oktobrom završava sušni period (avgust-oktobar). Dakle onda od novembra možemo da se nadamo nekim kišama.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh