Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo se odnosilo na mene,ja sa "baba". :ppozdrav:

Da li je vorovatno da padne sutra i ovih dana padne kiša? Ima te li modele koji pokazuju da će je ipak biti? Ja već odavno kukam da padne čak sam i kola oprao ne bi li pala. Bio bih zadovoljan i sa 20l da padne u jednom danu a ne da pada više dana sa ovom ukupnom količinom. Onda je to samo rosulja koja ne znači ništa.

Две прогнозе пратим, пре недељу дана најављивали су кишу 30-40мм и температуру у слободном паду. Сада једна показује пар мм кише сутра поподне за мој крај а друга уторак на среду киша и у недељу. И да температура око 20°c за викенд. Биће чудо невиђено.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Nista od kise, i ako je bude pasce na standardnim lokacijama gde je vec padala u toku zadnja 2 meseca. Videcemo da li ce se obistiniti lokalna teorija zavere :osmeh: :osmeh: :osmeh:

Ovo nas jebe i ne dozvoljava da pada kisa
546df014886c2b25d66b4833dcaa0632.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Paracinci i ja sam isto cuo o toj "rusko-turskoj" teoriji zavere. Obicno nisam taj koji veruje bas u sve sto cuje jer znam kako je nas narod sklon smisljanju raznih teorija itd. Ali ovu pricu kad sam cuo zapitas se malo da li mozda stvarno tu ima necega. Uglavnom se ta teorija svodi na to da nakon kisovitog maja i juna su krenuli da ciste za gasovod i jul je odmah bio za nijansu suvlji od prethodnih meseci a bukvalno nista nije palo (osim za sv Iliju) od kad su krajem jula krenuli da vuku cevi kamionima po trasi buduceg gasovoda. I bas slucajno veci deo centra i istoka zemlje gde je trasa gasovoda je u opasnoj susi, a dobar deo zapada i severozapada je koliko toliko pokisao u nekoliko navrata ove jeseni. Teoreticari (tj oni koji sire teoriju a ko je smislio ne znam) tvrde da bi u mnogome kise usporile napredak gasovoda i otezale kamionima voznju cevi. I da je u interesu i Rusa i Turaka i Evrope da se to sto pre zavrsi. Kako i da li uticu na padavine i klimu ne znam ali kad stanes i kad se zamislis deluje zamislis se da ima logike i ako mozda nije istinito jer generalno smo imali i prosle godine a i ranije u istoriji slicne meteo prilike ali se ovo konkretno povezuje sa gasovodom :kisa: :kisa:
Na ovu teoriju bi se meteorolozi verovanto hvatali za glavu ali narodske price i glasine se brzo sire bile one istinite ili ne :osmeh: :osmeh:

To je sad glavna tema,bas danas kod mene u radnji bila polemika o tome..meni nije ni palo napamet da to moze biti uzrok ali jbg mozda je i istina

Da, sinoc na slavi se svi slozise da je zbog gasovoda. Kako sam cuo radice do polovine decembra kod nas pa se sele u Bugarsku, ponudili radnicima da idu tamo da ne bi obucavali nove... Indijci koji rade se hvale kako su bogati jer imaju struju u kuci i primaju 150e mesecno platu. E sad koliko je istina, ne znam. Zetu u Krivom Viru prolazi trasa kroz sumu pa se celo leto jurio da izvuce drva kako mu ne bi zatrpai i on pokupio te price...

Da, sinoc na slavi se svi slozise da je zbog gasovoda. Kako sam cuo radice do polovine decembra kod nas pa se sele u Bugarsku, ponudili radnicima da idu tamo da ne bi obucavali nove... Indijci koji rade se hvale kako su bogati jer imaju struju u kuci i primaju 150e mesecno platu. E sad koliko je istina, ne znam. Zetu u Krivom Viru prolazi trasa kroz sumu pa se celo leto jurio da izvuce drva kako mu ne bi zatrpai i on pokupio te price...
Moze i da im naplati ako prolaze kroz njegovo imanje,znam coveka sto je naplatio i to dobro..

Placaju, ali trenutno niko nije dobio resenje jer ima neki spor u Boljevcu. Neko je znao gde ide trasa i prosle god posadi vocnjak i tuzio da mu plate vise pa se ceka dok se i to ne zavrsi. Nezvanicno 45e po aru.

Jbt pa u pravu ste,kod nas do jula 700 l kise posle toga pusiona,a ove Gasovodzije samo krljaju ,al ako nema kise kod nas ih hebe podzemna voda i kanali

Kao što sam i napisao izgleda da će biti samo neka rosulja koja ničemu ne služi. Još ako krene da duva košava tek onda će ona da otera oblake od nas, a i ovo ako bude išta palo to će za pola dana da se osuši od nje. A ova teorija zavere ne znam da li je ok. Mada u današnje vreme sve je moguće. Pa i ovo. Jedino nam preostaje da zajednički kukamo svi u glas da nam pada kiša. Možda je i dozovemo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh