Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo ovde kao ukleti,kod nas ni kap jos nije pala poslednjih par dana...
Niste sami :udri:
Jel moguce da je jebeni Dunav tolika barijera za oblake sa juga, jugozapada. Kako se priblize Dunavu tako se zalepe za njega i ni makac dalje. Eventualno priobalna mesta dobiju kisu, mi sto smo malo dalje ni zahladjenje.
Ceo dan danas nesnosna sparia, tek sad malo pred vece da se oseti nesto prijatniji vazduh. Verujem da je vlaznost danas bila preko 100 %
 
Sedimu u S.Mitrovici i gledam kroz prozor u pravcu moje Mačve i pitam se da li pada ova kiša i na moju soju i pšenicu. Da zovem nekog od familije u selu, svi spavaju, da ih budim ne smeme, pomisliće odmah da je neko umro.:
 
Ovde izgleda isto palo nešto, mada verovatno ni približno k'o u gradu, no bitno da je skvasilo koliko toliko... Severno odavde i dalje munji i grmi, nadam se da će kolege koji su imali nulu k'o i ja do večeras dobiti nešto :kisa:
 
Najjači oblak (po radarskom snimku) se kretao uz Tisu na sever, i pretpostavljam da su mesta uz Tisu dobro prošla noćas (Čurug, Gradište, oba Bečeja, Petrovo selo, Mol...).

Interesantno je da se oblaci napokon kreću, a sve do danas je bilo da se oblaci istresaju tamo gde i nastanu bez ikakvog pomeranja. Iz tog kretanja obalaka konačno je nešto stiglo i do nas pa trenutno pada lepa, blaga i mirna kiša. Bez vetra, grmljavine i tvrdih sra*a. :osmeh: Šteta je samo što to neće potrajati dugo (zbog kretanja, a nije velik i jak oblak), pa ne verujem da će se skupiti neka veća količina kiše. Al' je bar zato pokriven kompletan naš atar, rekao bih ujednačenom kišom.


 
b151dfad47519de5265a274c24e29f5c.jpg

Nocasni odraz grada i okoline , u par navrata pljuskovita kisa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kao što sam i pretpostavio noćas, nije bilo puno kiše - nešto malo manje od 4l.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh