Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče i noćas 18 l.
Preključe obilazio useve,kukuruzi žuti,dosta soje se presejava,trava udarila na sve strane.
Fali sunca.
 
Novih 5 litara kod mene. Sad pauza u kisi dva, tri dana i pretezno suncano, pa taman da u ponedeljak i utorak doda padavine. Idealno je sve za sada.
 
Idealno je zato što si posejao :osmeh:... A za nas koji nismo... I za ove ljude koji treba da kose lucerke...

Šalim se... Meni drago zbog pšenice, suncokreta i kukuruza i dela soje koje sam posejao.

Danas sunčano, toplo. Juće kao da je bio 9.april a ne 9.maj, a u ponedeljak na Djurdjevdan kao da je bio 6.mart. Prevrtljiv neki maj mesec.
 
Не угоди нама ни Бог отац,али да кише треба то стоји.Сетва може да се обави и у јуну кад има влаге и кише онда није ништа проблем, гадно је кад је суво и кад само у прашину гледамо.
 
Питај добићеш исти одговор код нас мај месец до сада није пребацио 30лит. а имам још да сејем исто као и ти:osmeh:
 
kod nas ima oko 25l i predhodnih 45l sasvim dovoljno i za zito i za sve ostalo,moglo bi da stane bar nedelju dana da nepada ali avaj kako bude bice!Sad duva vetar i smenjuju se sunce i oblaci nikakva situacija za prskanje!
 
Dragi moj Peet, na jugu Banata u nedelju i ponedeljak duvaće jaka košava, pa je pitanje šta će od sistema južnije uopšte preživeti do tamo. U nedelju teško da će išta, tek u ponedeljak kasnije popodne kad se vetar smiri naleti nešto.

Hoće li se vreme stabilizovati posle 17-18 teško je reći, pre neka samo prolazna pauza (smirenje) jer sistemi niskog pritiska nastavljaju da se motaju u blizini nas.

Za Bosnu nemam šta da kažem, poplave su neminovne..
 
Juce preko 20 litara , 4 i ovaj mjesec 200litara min, bio samo jedan pljusak prije 6-7 dana palo preko 50 litara , ali nije zahvatio citav atar + ostale padavine.Psenica ako je ujesen na vrijeme posijana i zasticena od bolesti bi mogla roditi kao i prosle godine ako ne i vise.
 
Najjači je Prijedor, nizijski grad na krajnjem severozapadu BiH, pored ukupnih 150 litara padavina u utorak ujutru imaće i sneg, 14. maja !

de-model-de-310-1-modez-2019051000-102-947-305.png
 
Kimi druze pusti Bosnu,pricaj za Srbiju. Jel ima opasnosti za jutarnje mrazeve? Nesto juce gledam na prognozama postojala je mogucnost u noci Ponedeljak na Utorak. Nece valjda?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh