Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[QUOTE1452423]Vala,gledam malopre kukuruz ima 3 lista 15 dana a korov samo izbija kao sasav.
trebao si ga resiti sa adengo+banvel ili maton,ali sad ti je kasno ali mogao si to pre 14 dana da opalis
neverujem da radis stotine hektara pa nisi stigao,zato nemoj da kukate :ppozdrav:[/QUOTE]
Kukaces ti kada budes kosio 2t psenice pa cu te pitati gde si proveo godinu i kako si uspeo da ostvaris tako dobar prinos :ppozdrav:
 
Malo se ublazilo za period od ponedeljka, sto se tice kolicine padavina ali svakako ce ih biti. Mada je situacija bolja nego 2014, Morava je dosta manjeg vodostaja susno je bilo ovog marta i aprila. Ove manje bujicne reke tu se nikad ne zna. Pa kako nam Bog da. Da nam je bar dopustilo da pokosimo lucerke i skupimo, ovako ko zna kad ce moci. Prakticno mozda izgubimo jedan otkos.
 
Kukaces ti kada budes kosio 2t psenice pa cu te pitati gde si proveo godinu i kako si uspeo da ostvaris tako dobar prinos :ppozdrav:
nekad sam radio kukuruz,soja,repa a unazad 2 godine neradim repu :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Samo da kažem , njive su već plivale a rijeke su bile pune , na to danas već 40l , znači poplave će krenuti već sutra a tek se najavljuje u ned-uto 200+ litara.:kisa:
nekom smrkne,nekom svane
Onomad smo u Jameni digli kintu,vozili bandere 30 dana.
 
Od jutros pada, ne prestaje, jos malo i mutiracemo u vodozemce. Sta ce biti od nedjelje, vidjet cemo, mada mislim da ce to biti ''tresla se gora rodio se mis''. a i Drina je relativno mala pa za sada nema bojazni da se pojavi uskoro ispod kreveta.
 
Bila prestala da pada,sad opet počela.
Ostalo mi nešto soje i kukuruza da posejem,nadao sam se da ću to odraditi u subotu,ali otprilike da od tog posla nema ništa narednih desetak dana... :kisa:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh