Vremenske prilike u 2019-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao prognozu i sad nema one najavljene kiše za sledeću nedelju, pomereno za 11.11. I to preko 20l. Na drugoj prognozi za 11.11. Nema toliko ili nema ništa. Kome verovati?

Нисам стигао да сликам пре три дана заливни систем у едном комбинату пичи ради. Данас пролазим поред те њиве јечам као нацртан густ као четка. Они су изгледа баталили прогнозе. А акумулационо језеро још мало и може пешке преко њега.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Juče celo pre podne i jutros prsne onako k'o sa grane, samo skvasi travu i to je TO... 🙄

Duva vetar ali je toplo...

Kimi da li stvarno doalzi ta kiša iz Crne Gore ili ne? Gledam sad ažuriranu prognozu na yr.no i za period sreda-petak vrlo male padavine najavljuju za moj kraj. A isto tako gledam kod njih prognozu za Bar i od danas do nedelje je pravi potop nema dana bez 50+ mm kiše. Ja se nadam da ako u utorak prestane da duva košava ipak može i nešto da se desi i da ta kiša iz CG i dodje do mene. Ne mora baš toliko da pada ali 30-40 l može.

Tornado xd ?,vozi auto kroz isti bez da poleti.Takva ''tornada'' ima kolko hoces u atarima tokom jeseni kad dignu zetvene ostatke kukuruza visoko ,nista posebno.

Jbt,pa to mi iza kuće malte ne,ja sa čika miletom u kući pio kafu,nisam ni skontao da je tornado bio,samo neke saksije sa cvećem jurio po dvorištu ..
A to za tornado potvom ataru arkadije mačku o rep...nama je ovde bivalo svašta...17te ćaletu srušio zabat na kući,ljudima leteli plastenici...pitaj lolu iz golubinaca kako mu je tad bilo... pola krovova otišlo u očin...

Ma koji bre crni tornado, nema ni govora o tome. Arkadije lepo kaže.

Bukvalno samo nagli prodor frontalnog vetra zbog linijske oblačnosti u sklopu istog, koji je izdigao tj. zakovitlao lišće i ko zna šta već sa tla.

Dragi Mirban, napisaću post o padavinama kasnije.

E ovo se zove kiša i to ona "taman gde je najpotrebnija da pada":

Stanje vlažnosti:

karta-spi.gif

Očekivani raspored padavina:

de-model-de-310-1-modez-2019110500-78-960-157.png

Što kaže Dejaaa daj šta daš. I za moj kraj je oko 20l. Kimi koliko je moguće da ovo iz CG i Bosne dođe do Srbije u većem delu da kišu više od 50l? Interesuje me kakvo je kretanje (koji pravac ima) ovo što je u ljubičastoj boji? Kako se to sve ponaša kad treba da pređe sva ta brda i planine (reljef) dok dođe npr do Save i Dunava odnosno Vojvodine? Hvala ti za postavku ove karte padavina i nadam se da će je biti u većem obimu kod svih nas. Jer i sam si pozao kolika je suša.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh