Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde vec 3 sata pokušava da pada... :/ Sad je kao nešto malo spojila, ali generalno samo mi je skvasila travu da ne mogu ući da kosim i pokupila prašinu sa kola...

Kod nas se to ne gleda koliko vidim.Sevaju prskalice opušteno.

U subotu izašli napolje na dvoriste, divan dan a parcela pored moje pod žitom i čovek u sred podneva došao i prska li prska... A vetar nosi sve na nas... Morali svi da udjemo u kuću, pola dana se osecalo na onu hemiju...

Juče, još jači vetar, 3 parcele dalje, drugi čovek ista scena... S'tim da je on tandrljao gore-dole jedno 5-6 puta, a onda u povratku sa neke druge parcele s'obzirom da mu je ostalo malo hemije 'ajde da prodjem još jednom... :/I to čovek prska bez maske, traktor u oblaku hemije, ne kapiram, ali 'ajde...

Mislili smo da vise necemo krenuti sa radovima u polju zbog onih cestih padavina. Taman se osusi ono opet pada, a sada kako stvari stoje lose nam se pise. Kise nesto nema na vidiku!

Treba tu jos padavina I gde je lezala voda po njivama vise nema u prevodu kao beton je,vetar duvao 3 dana,a od kise nista.

Kod nas vlage slabo ima, iza spremača ostaje suva zemlja. Ja sam prošlu sredu spremio za setvu soje i nisam stigao da posejem. Juče odem da vidim gde je vlaga, kad ono nema vlage, vetar je izduvao. Neku kišicu javljaju za večeras, ali svega par litara pa se neće situacija popraviti.

Poslednja izmena:
Ozboljno je zasusilo i zasigurno nema padavina do juna. Onaj moj prognosticar jos nije pogresio. Covek je pogodio sve do sad bez odstupanja.

Paor nemoj da crniš. Pa valjda i tebi treba kiše. Daj Bože da je taj tvoj prognostičar pogrešio. Neka bude povremeno kiše i neka budu blaže temperature u odnosu na prošlu godinu.

Nema sta da crnim, ili ne crnim, tako nam je kako nam je. Naravno da ne bi bilo lose da malo i pada za razliku od prosle godine.

Vojvodina je trenutno jeb... crna rupa po pitanju kise,pogledajte malo radare oblacnosti za danas i sutra,kise svugde ,samo ne kod nas.A nema je ni na vidiku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh