Vremenske prilike u 2018-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
24x44gm.jpg
[/IMG] Ovako je sledece nedelje

To me je zaintrigiralo, ali dovoljno je daleko da još nemam neko posebno razmatranje.

Ide svakako hladniji period tamo polovine meseca, jer opšta cirkulacija baca na sever/severoistok. Koliko hladnoće može doći zavisi od izvorišne oblasti vazduha koja se bude zaputila ka nama. Ako se pokrene negde od Balktika i okoline, to i nije opasno, ali ako vazduh krene da struji skroz gore iz ruskog polarnog kruga e onda može biti belaja.

Ovde vetar utihnuo (napokon), a vidim i ja da se namracilo tamo na zapadu krajem dana, ali za sada nema kise.

Kimi da li možeš da kažeš da li će biti kiše i koliko sad u periodu petak-nedelja za moj kraj? Treba da prskam pšenicu, sejem kukuruz i isprskam voće. Ipak je ovo neki bliži period pa valjda tvoji modeli mogu da kažu šta će biti. Hvala u svakom slučaju.

I mene zanima za centralni Banat ako bi se moglo reci nesto,kolika je sigurna ta kisa petak-nedelja,trebamo vestak baciti na nekim parcelama plus druga prihrana psenice koja jos nije uradjena.Ne volim da mi djubrivo stoji na povrsini vise od 2 dana max,pogotovo sto je sad jos uvek u psenici zemlja malo vlazna,plus toplo vreme,kombinacija za velike gubitke azota.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh