Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sramota struke koju izučavaju. Ovde treba razdvojiti naše nezadovoljstvo vremenom, to jest konstantnom sušom, i njihovo neimanje pojma o meteorologiji. Nek kaže ko šta hoce, ali kako najave neke padavine tako oni gore pocnu da ostavljaju kilometarske tragove. Niko ovde nema pravo da tvrdi u povezanost ovoga sa vremenom, ali takodje nema pravo ni da ovu teoriju opovrgava. Mi ne znamo ni mali deo o bilo čemu sto se desava. Mogu da nas prevedu zedne preko vode.

Secam se njihove dugoročne prognoze za 2014., za mesec maj. Naslov je bio - ocekuje se da ce količina padavina biti ispod proseka. A znate kakav je taj mesec bio, pola Srbije pod vodom...

Ukucaš u Google 'Priština nadmorska visina' i dobićeš tačne informacije.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kod nas kopaju kanal za odvodnjavanje i idu na nekih 2 metra dubine plus još idu dolom kako teren vodi, zemlja suva ko barut, idealne rezerve vlage::lose::.

Nisam mislio na samu opštinu, to je lako naći. Na slici se vidi da je kod kolege brdovit kraj i da je NMV sigurno veća od te. Naprimer kod mene je 440 u centru, ali u selu na imanju duplo više od toga, a udaljenost je samo 4 km. To je razlika više nego ogromna ali u brdsko-planinskom kraju kao što je moj, ništa čudno.:osmeh:

Kako god, znači da je zima kod vas stigla malo ranije. Ovde je još uvek toplo, ali za sutra već najavljuju drugačije pa i ja na svojoj visini očekujem sneg.

Poslednja izmena:
Da, grad je 122 ali ovdje na selu je dosta brdovito pa smo samim tim viši nego u gradu.Kažem neznam tačno, možda je i više od ovoga što sam napisao. Da zima je stigla ali večeras je već prestao snijeg da pada ali je zato dobro zahladilo, ima nekih 6-7 stepeni.

Kod nas kopaju kanal za odvodnjavanje i idu na nekih 2 metra dubine plus još idu dolom kako teren vodi, zemlja suva ko barut, idealne rezerve vlage::lose::.

Samo 2 metra :haha:, vidi se da su ih slabo placali , dodje mu kao jarak a ne kanal, ovdje su iskopali kanal kod mene u ritu ove jeseni , a bio jarak jedno 4-5m dubine , a kad su taj jarak prije iskopali presusili bunari.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh