Srdjan Žorž
Član
Bilans jucerasnje kise je 4 lit po m2.
Svi se uzdamo u utorak i sredu, daj Boze lepe kise.
Svi se uzdamo u utorak i sredu, daj Boze lepe kise.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudski vek i ljudsko pamcenje za katastrofe ovakvih razmera ne znace nista. Ako se ne varam poslednja gladna godina u srednjem i severnom banatu [odakle sam ja pa sam o tome citao] je bila 1869. Gladna godina je nastajala kad nastupe nekolko susnih godina u nizu. Sve se to desavalo kad sigurno niko nije mogao da utice na vremenske prilike. A okolne drzave koje si nabrojao spadaju skoro sve u humidne oblasti.Sigurno da niko ne moze da utice na vrememenske prilike jer da moze sto bi nam omogucio rekordnu proslu godinu i recimo 2014-tu? Jedna ovakva godina nekako i moze da se izdrzi ali molimo Boga da ih ne bude vise zaredom a i to je moguce bez obzira sto se niko ne seca.Pogledajte Nemacku, Austriju, Holandiju, Belgiju, Francusku, Poljsku, Svajcarska, Madjarsku, Hrvatsku...
Gotovo svakodnevno imaju kisu i idealnu temperaturu koja retko prelazi 30 C i to tako godinama. Nisam bio pristalica bilo kakve kontrole vremena, ali sad definitivno jesam. A da bude gore gledam sve te godisnjake rhmz-a i trazim periode ovako dugog i vrelog vremena i naprosto ne nalazim.
Ne nadajte se bilo kakvoj ozbiljnijoj kisi jel je to reseno jos odavno.
Znam da se Kimi duboko nece sloziti sa ovim, ali ja ne znam kako drugo objasniti. Ovu vrelinu ne pamte najstariji u nasem mestu.
Jedino da je to u pitanju. Samo opet ne znamo dali nam to rade Rusi ili zapadnjaci koji su se docepali ruske opreme.Moguce da rade sa ruskom opremom, pa se neki prekidac zaglavio ?
Rusi udarili na kontru Tenisu i slicnima da spasu nas sitne ?
Bilo je suse i pre cak i gore,tako pricaju stari ljudi,bas juce mi prica jedan stariji covek da je 1954 bila isto susna ko i ova,kaze da su kukuruze brali u dzakove a ne u kola.Tako da nije ovo nista novo,bilo je i bice suse uvek.