Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislio sam da je vec dugo kak0 ni dnevne temperature ne prelaze u plus, a jutarnje su bas niske. Zemlja je smrznuta do pola metra.

Mislio sam da je vec dugo kak0 ni dnevne temperature ne prelaze u plus, a jutarnje su bas niske. Zemlja je smrznuta do pola metra.

Jel taj podatak o pola metra odokativan ili si merio.
Na raznim sajtovima gde postoje automatske meteoroloske stanice daju podatke i za temperaturu zemlje na razlicitim dubinama i uglavnom je vec od dubine od 20 cm temperatura u plusu.

Za Kikindu, na golu zemlju i ne čudi da je smrznuta toliko duboko.

Ko ima sneg na tlu, svakako da izolacija radi posao.

Po svemu sudeći dakle zima ide na odmor u prvoj dekadi februara, ali gledajući neke naše "insajderske" indekse (NAO,AO), stratosfersko zagrevanje (SSW) trebalo bi je očekivati opet nazad negde posle srediine meseca. Oće li ošinuti žestoko po nama, ili će ovog puta posetiti neki drugi deo Evrope ostaje da se vidi.

Jel taj podatak o pola metra odokativan ili si merio.
Na raznim sajtovima gde postoje automatske meteoroloske stanice daju podatke i za temperaturu zemlje na razlicitim dubinama i uglavnom je vec od dubine od 20 cm temperatura u plusu.
Tako cujem od ljudi koji rade na groblju i kopaju.

Kimi koliko je to "žestoko"?,znam da ne moze biti tačna ali otprilike ako bi to došlo koliko jako bi nas strefilo?

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Upravo gledim RTV1, pa na kraju Agrodnevnika bila i vremenska prognoza...
Kaže ova lepotica od sledeće sedmice toplije, dnevna temperatura i do 6 stepeni, prolepšanje,i o'ma' mi i voditeljka dođe nekako lepša (neg' što jé)...
Trenutno termometar pokaziva -2

Ja sam bio na groblju kada se kopala raka za prijatelja u februarau 2012 ,kada sam video koliko je zaleđena zemlja otišao do kola po metar ravno 105 cm. Malte ne ceo dan se kopala jedna raka.

Bio sam klinac '85-e ili 86-e kad je pradeda preminuo u januaru. Sneg je bio veliki, traktor nije mogao da prođe do seoskog groblja i bilo je strašno hladno. Dedu smo donekle vozili na konjskim kolima a kad se konj umorio gurali su sanduk nekih 50-ak metara. Pričali su grobari da je bilo toliko hladno i smrzlo da su ložili vatru na mestu gde su kopali rupu pa premeštali vatru skraja na kraj....
Bio sam klinac ništa mi nije smetalo... sad se dvaput razmislim kad i dal da izađem....

Može i 6,7 u plusu da bude, pa i više kada nema vetra uz nisku vlažnost to je ništa. Sneg se pretvorio u beton, njemu sunce samo po sebi ništa ne može. Može kapati sa krovova i topiti se na asfaltu, ali na zemlji nema ni govora o topljenju.

Prigrevica -6 tmurno vreme košava izbrijava.Nadamo se da će oblaci malo popustiti i sunce obasjati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh