Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam nesto gledao februar, bice znatno blazi. Bice nekih 10-tak dana sa jutarnjim mrazevima do -5, i pola meseca sa kisom. Sad koliko je to tacno videcemo :)

Kimi,postoji li neko "pravilo" ili ocekivanje,kakvo leto sledi posle jake zime?

Radio sam to bio ranije, tu statistiku, ne sećam se tačno svega, ali sam siguran da ona nikakvu preciznu povezanost nije dala, tako da... :osmeh:

Elem, da, kao što neki naziru i spomenuše iznad gore u postovima, nazire se "svetlo na kraju tunela".

Zasigurno prvo počinje sa otopljenjem u višim slojevima od nedelje. Ali to se već par dana i naziralo, tako da nije neka novost.

Bitne su nizije, odnosno hoće li se ciklon sa okeana dovoljno primaći Evropi, da se izobare poslože tako da i u prizemlju produva vetar sa juga u njegovom toplom sektoru. U tom vetru je sve, jer se hladan vazduh pri tlu odomaćio, i neće tako nimalo lako da popusti.

Bas mi je drago da Kimi tako voli geografiju, a ne glada samo na meteorologiju, vec i malo sire - a i ima vremena da napise ovako lepo sve.

Evo malo sa geografske strane, kako ta struja (Severno-Atl. struja, devojacko ime Golf) "radi" iz godine u godinu:

P.s.: Pazite kako dodju do izrazaja s "druge" strane (Benguela i Humboldt=Peru).

viewer.php
[/URL][/IMG]
Je ovo moguće,ali baš 12 stupnjeva,kaj je ovo neka komunistička sprnja,pa ovo nije zdarvo iako je dozlogrdila zima debelo.

I šta se tu mijenja ??

"Zima, leto, mene opet eto..." :)
Doduse ne menja se (ne moze se primetiti) u ovakvom - da kazemo - kratko vremenskom periodu nista drasticno, sto se promene klime tice (mada imamo i novije podatke o tome, bas o pomenutom str.).
Vise ja zanimljivo - ako se ja pitam - kakve anomalije mozemo uociti, koji su uobicajeni - vezane za razna strujanja...

Prosle godine 1-2 februara je bilo preko 15 stepeni secam se jer sam prihranjivao psenicu

Da,a ja imam zapisano da je 16.02.2014 kod mene bilo 20 stepeni.Bacali smo prihranu u kratkim majicama.

Prošle godine je februar bio ekstremno topao, praktički nikakve zimske situacije nije bilo čitavog meseca.

Klizavo je da, jer u većini predela iz ove debele niske oblačnosti pada rosulja koja se ledi na tlu ili zrnast sneg kao brašno.

- - - - - - - - - -

Koja površina kontinenta je pod ovom niskom oblačnošću, samo vire Karpati i Alpi :

Screen_shot_2017_01_25_at_2_16_55_PM.png

Kimi da li važi pravilo da ako je jaka zima (kao sad i kao ona 2012) da će biti žarko leto i obrnuto da ako je kilava zima onda i leto je kilavo?

Kimi da li važi pravilo da ako je jaka zima (kao sad i kao ona 2012) da će biti žarko leto i obrnuto da ako je kilava zima onda i leto je kilavo?
Pre nekoliko postova mu je vec postavljeno takvo pitanje.Ako vas vec mrzi da citate,nemojte ni postavljati takva pitanja i daviti coveka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh