Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sada slusao rumune na radio u traktor i kazu da 70% zemlje dobice od 20-30lit i da uvece moguca kisa skoro u svim naseljima mi smo blizu granice valjda ce basti parem 5-10kapi i kod nas.
Pogrešio je globalni model (GFS) na koga se najviše oslanjamo leti, nije tačno da nešto vlage dovoljne za razvoj danas nije "procurelo" sa druge strane Alpa u Panonsku niziju, zato i ima ovih razvoja po severu Bačke i Banata.
Ta oblačnost nastavlja dalje ka istoku-jugoistoku.... ima izolovanih jačih pljuskova, ali se oblačnost brzo kreće pa nema iznad jedne lokacije većih količina padavina.
Tako je , kod mene u Srpcu (u selu , ali u poljima 0) naleti maloprije baš jak pljusak bez ikakve najave dabome , odvukoše ga brda dalje prema Prnjavoru , ali trajao je svega 5 minuta.
Kod nas još ništa, a da li će stići do nas ne mogu da vidim zbog usranog RHMZ-a. Evo o čemu sam nedavno govorio, oblaci stižu sa severozapada i poslednja radarska slika koju vidim je u 14.45. Oblaci su već blizu i ja čekam sledećeu sliku u 15.00 da vidim da li će zahvatiti moj deo atara. Ali prc, gospoda iz rhmz-a baš tad skreću radarski snop i ne vidim ništa... Ako neko kaže da to tako mora zbog xyz stvari, kako to onda ne mora kod radara u okruženju? Bitno je samo da se onaj kezi po sred stranice gde mu mesto nije...