Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi vidim najavljuju se neke kise za Centralnu Evropu oko 1 jula. Ima li sanse da makar nesto dobaci do nas ?? Ako nista drugo ove tropske temperature da prodju, ili je jos rano da se o tome prica.

Poslednja izmena:
Evo sta kazu danasnji izlazi, ako se stvarno ostvari bice svega, kise,grada i ekstremne temp. Za vrucunu je jos daleko ali tu je negde. bice mozda oko 39C. Petak na subotu ima sanse za ozbiljnije nevreme u Centralnoj Srbiji pa Nedelja i ponedeljak takodje.Valjda ce nesto pasti za 4-5 dana jer posle toga sledi prava vrucina.
rtavn424.gif
rtavn4211.gif
rtavn9mlm.gif
rtavn10811.gif
rtavn18017.gif
rtavn20417.gif

Evo i Rhmz nanjusio nesto.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПОДРУЧЈЕ СРБИЈЕ НА ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ:
У петак (23.06.) после подне на северу Србије, а увече и ноћу и у осталим крајевима локална појава краткотрајних временских непогода са јаким пљуском, градом и олујним ветром.

За више детаља погледајте: Метеоаларм

Meni je samo lakse kad pogledam ove Zeljkove karte sto i Bugarima najavljuju kuvanje kao kod nas, ako ne i gore.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Evo sta kazu danasnji izlazi, ako se stvarno ostvari bice svega, kise, grada i ekstremne temp. Za vrucunu je jos daleko ali tu je negde. bice mozda oko 39C. Petak na subotu ima sanse za ozbiljnije nevreme u Centralnoj Srbiji pa Nedelja i ponedeljak takodje.Valjda ce nesto pasti za 4-5 dana jer posle toga sledi prava vrucina.

Čeka se sutra veče... atmosfera je bukvalno kao tempirana bomba, ogroman potencijal za jake razvoje i nevremena.

Samo neka padne. Pazio sam noga da mi ne upadne u pukotine kada sam bio u obilasku njiva. Kao u onoj izreci: kad nema nise, "dobar" je i grad.

Gori zemlja, gori kamen. Ovo trenutno sto je ovde je gore nego 2012. Ne vidi se kraj ovoj agoniji, a sad jos i led kao jedna od opcija.
Kise, nikad vise.

Gledajući padavinske karte šanse su prilično podjednake, jedino istok i jug odudaraju...

Ali ja bih šansu više dao predelima južno od Save i Dunava. Iz više razloga. Prvo, kada se razvoj pokrene uveče i u noći tamo su jači parametri, drugo za pokretanje konvekcije i razvoja od pomoći će biti i orografija i treće, strujanje je severozapadno koje generalno više leži spomenutim krajevima.

Isprva će dakle tokom većeg dela dana sutra razvoj da se drži Mađarske i Rumunije.. e onda od kraja dana valja očekivati začetak razvoja na istoku Slavonije/krajnjem zapadu Srema i Bačke, ali i tamo u pograničnom pojasu sa Rumunijom. Takođe bi se brzo aktvirao razvoj u okolini Loznice/Valjeva i tu bi trebalo računati na najozbiljniji razvoj... kako će se to posle sve skupa organizovati i kretati se ostaje enigma.

Maxa

Tu u okolini će sigurno biti nečega, nadam se da će i tebe potrefiti. Takođe lepe šanse se smeše i u nedelju.

Kimi ovo govoris za sutra, petak na subotu?
Sta ti velis kad ce se temperatura spustiti na izdrzljivih 30 C ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh