Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad neka kazu da nas Kimi ne valja :osmeh:!Covek je izdominirao, svaka cast!Pogodio je bolje od svih ostalih zajedno!

Prepostavljam da misliš na ovu poruku od jutros... ?

Da, na kraju sam ovo sasvim zadovoljavajuće skinuo... s obzirom na to da se sa ovakvim padavinama nikad ne zna :osmeh:

Tačnije, večeras i tokom predstojeće noći, pa onda s petka na subotu:osmeh: Itekako ima uslova za pljuskove, grmljavinu ali i jaka nevremena.

Danas konkretno biće dobrih razvoja na jugu Mađarske, oko Segedina i istočnije, to bi moglo da se prelije na baš krajnji severoistok zemlje.... kasnije predveče bi trebao da se aktivira deo Banata bliže Rumuniji, a još kasnije ka noćnim satima zapad zemlje, Šumadija, okolina Bg-a..

Dal ce da se dovuce bar malo do nas juznije da osvezi ako nista drugo :osmeh: A zanimljivo mi je da zadnjih par godina mahom imamo vrlo malo padavina u junu narocito druga polovina (mislim da je izuzetak 2014 godina), a recimo i severniji u juzniji delovi dobiju kisu. Mada da se ne zalim mnogo lepu kisu smo dobili u maju i 7 juna, ali svakako bi trebalo jos malo da ima kakve takve zalihe za ove toplotne talase.

Nas je do sada zaobilazila, ali je zato večeras pogodila u sred, a videćemo sutra kako je atar prošao.
Od danas verujem u magiju :osmeh: , pre same kiše sedeo sam zajedno na klupi sa cigankom što prodaje kokice odjednom krenuo neki jak vetar da duva razduvalo kese od kokica , reko ajmo mi kući da nebi pokisli i onda je krenula žurka , brisači na autu nisu stizali a neki automobili su stali u Novosadskoj ulici nije moglo da se vozi , u meraču 27 litara a kod drugara 33 .

Od danas verujem u magiju :osmeh: , pre same kiše sedeo sam zajedno na klupi sa cigankom što prodaje kokice odjednom krenuo neki jak vetar da duva razduvalo kese od kokica , reko ajmo mi kući da nebi pokisli i onda je krenula žurka , brisači na autu nisu stizali a neki automobili su stali u Novosadskoj ulici nije moglo da se vozi , u meraču 27 litara a kod drugara 33 .

Vi Pazovcani bas imate srece sto se tice kise, uvek dobijete vise od nas

@ Nikola grešiš generalno najviše sreće imaju Golubinčani ali ovog puta se nisu baš nešto družili :osmeh:, bio sam čak i ljubazan pa sam joj pričuvao kokice dok je ona otišla da kupi zetin pošto joj je pofalilo. Dobro se dobrim vraća :ideja::ppozdrav:@ pufta moja žena sa decom sedela je na klupi pored :osmeh:

ka01w2.jpg

@pele ako ćemo realno dobili ste najviše kiše ove godine ona kiša od 90 l kad vam je sve plivalo pa plus one od 10-20-30 l , imate rezerve do krstovdana a nama je ovo prva ozbiljnija kiša ove godine.

Subotica grad dobio cca 8 lit po zvanicnom sajtu a moje njive po obicaju zaobisla kisa........toliko je bilo kise da ni prasinu nije pokupilo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh