Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam rekao da im je bolje da skupljaju puzeve nego da se bave tim poslom kojim pojma nemaju!
No, prvo za Cetvrtak je bila najavljena za nas kraj da bi to propalo a potom za Subotu i Nedelju u nekoj normalnoj kolicini do 16 l po m2 da bi sad smanjili na 6! U prevodu sipak!

Dragi Peet, objašnjavali smo to hiljadu puta ovde... to zašto prognoza može da se menja bukvalno do poslednjeg trenutka, što je posebno slučaj leti sada su u igri ovakve konvektivne, lokalne padavine.

Meteorolozi ništa nisu krivi, niti mogu da nešto promene u tome što kiša stalno isparava sa karata za neke oblasti ili područja.

Evo na primer za predstojeću noć i jutro, polovina dostupnih modela daje padavine delu zemlje, a druga polovina je suva... tako da, šta onda ? A to ti je eto, koliko 10-ak sati unapred svega vremenski termin.

Neko će se obrukati a neko neće, što je i normalno za letnji period.

Moramo verovati i ceniti ono što imamo, jer bolje trenutno stvarno ne postoji od ovoga... to može da vam priča bajke ko hoće iz prošlosti da su bile bolje prognoze, to su najveće gluposti i izmišljotine.

Sama najava kiše deluje stvarno čudna, jer evo ovde u Novom Selu nema ni oblačka bukvalno nigde..

Preduhitrio si me Matiću, da, ide kišna masa sa zapada/severozapada. Sada je ta dalje njena putanja nepoznanica, kao i to hoće li ona opstati ili će se raspasti.

ko2017061615300000d_BZ.cappi.png

Evo za mog komša iz Stubla, pogled iz Novog Sela ka severnom delu horizonta oko podne, to je taj Gledić:

unnamed_13.jpg

Nema tu neke sanse za ioele ozbiljniji kisu u narednih 20-ak dana to je tako ocito. Sad samo moze neka konektivna oblacnost da nas iznenadi, ali nema te energije da pogura to. Vreme maksimalno monotono, a dani vec duze vreme kao preslikani.

Preduhitrio si me Matiću, da, ide kišna masa sa zapada/severozapada. Sada je ta dalje njena putanja nepoznanica, kao i to hoće li ona opstati ili će se raspasti.

ko2017061615300000d_BZ.cappi.png
Ne treba da se trudis nista da mi objasnjavas, evo i iz ovog tvog posta se vidi koliko toga znate!!!
Zato sam rekao da ta profesija je dno dna! Kad je sunce, znate da je suncano, kad pada kisa takodje znate da pada a kad ce pasti i da li ce pasti i kad ce suncano ili vetrovito biti, to vam vec predstavlja veliki problem u otkrivanju! Zato vam je bolje da cutite! Pozdrav!
P.S. Javicu ti ako stignu ti oblaci do nas, eto da znas njihovu putanju!

Peet jel se zajebavas ili si toliko bezobrazan?
Nadam se da je prvo.
Kimi je jedan od najcenjenijih clanova.
A druga stvar jesi cuo za izreku "menja se kao vreme"?

Da se prognoza promasuje to je tacno...ali da ja uvek PRVO pogledam na forum sta KIMI kaze pa tek onda gledam rhmz ili yr. i to je tacno...Kimi sve pohvale...

Peet jel se zajebavas ili si toliko bezobrazan?
Nadam se da je prvo.
Kimi je jedan od najcenjenijih clanova.
A druga stvar jesi cuo za izreku "menja se kao vreme"?
Moze biti on tebi cenjen ali po tom postu mozez da vidis njegovo znanje u prognozi! Ako si procitao sta je napisao trebalo bi da ti bude jasno da li se zajebavam a ne vidim zasto bi bio bezobrazan!

Peet bas si dosadan. A i dosadio si sa tim tvojim silnim uzvicnicima. Ako ti se ne svidja Kimi nemoj citati temu,ima nas mnogo koji ga pratimo i svaka mu cast. Ko ce nama svima udovoljiti kako kome pase.... Ti se u sve razumes i sve znas tako da znas valda i prognozu za svoj kraj. Pozdrav...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh