Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od ratarskih kultura repe su najviše stradale od leda,sledi pšenica,pa kukuruz i na kraju soja...Između Siriga i Temerina se baš gadno istresla...I u Turiji na izlazu prema Srbobranu bilo baš dosta leda...

Repu i ako potuče lišće isteraće ponovo biće roda. Najgore je za pšenicu tu može da omlati i da bude tuga jedna pa onda kuruzi i sojka.

Repu koju sam gledao pre par dana sklopila već redove a sad sravnala maltene sa zemljom,nije falilo toj repi sigurno ovaj led...:ppozdrav:

Žalosno je sve šta nam se dešava sa svih strana samo neki ataci, al šta ćeš od Boga se ne može...

Prigrevica centar sela 21 l po kvm u dva navrata sitan led tek da nas opomene kako to izgleda kada krutina dobošari.

Kod nas pola sela uhvatio led pola nije a atar ono što sam video oko sela negde ništa leda a negde i sad leži po zavetrinama a prošlo je 6 sati od padanja, najviše je stradalo ka Srbobranu do asfaltne baze, ječam mi je izbio iz klasa sigurno 60-70% (zanimljivo nije ni polego a baš je bio dobar) , a pšenice su malo bolje prošle, soja ima negde gde je možda po koji list ostao na njoj a kukuruz iscepan kao i repa, ovo što sam video će se i oporaviti a šta je dublje u ataru tek će da vidimo, palo 37lit.

Najgore je izgleda bilo tu ko što kažeš oko asfaltne baze i Djordjetove daščare tu se sve zabelelo kao da je januar ...

Kod nas su ispucali 6 raketa,vise nije bilo a za dalje neka nam je bog u pomoci.Nemaju vise ni komad!

E do djavola , i jeste bio ruzan oblak na toj strani sav nesto uskovitlan da sam mislio da ce se stvoriti tornado.
Nas je ovde samo malo zakacio ,u pocetku bila poneka gradljika i krupna kisa i posle se smirilo i padala je 2 sata.

Najgore je izgleda bilo tu ko što kažeš oko asfaltne baze i Djordjetove daščare tu se sve zabelelo kao da je januar ...
Drugar mi je poslao slike iz tuka, bas preko kanala kod asfaltne baze.

7ed15956519fdb481e1293fbc4f10311.jpg
ff86dd6e9b7a122c0336038cf65334b3.jpg
62a6484075f3d681221972b55218b05c.jpg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh