Vremenske prilike u 2017-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedina nada je vetar, jer oblačnost stvarno nije u najavi....

Dobro, reći ćete i za pretprošlu noć bilo ih je iznenađujuće (centralni i južni krajevi) mnogo što nijedan model nije predvideo, ali sada i satelit otkriva da prosto nekakva oblačnost nema otkud da priđe.

Jedina oblačnost je ova preostala frontalna na krajnjeg jugu zemlje, te neka tamo u Sloveniji, alo to je mahom orografska (Alpi) pa glavninom istih i drži. U Mađarskoj i dalje u centralnoj Evropi je već poodavno fajront sa oblacima.

Kimi sta je tvoje misljenje za dolinu zapadne morave. Jel idemo u minus ili ne?! Ovo kako ide noc sve mirise da ce opet biti mraza

Zasigurno Mire. U "mrazištima" uz samu reku može bez problema do -4 stepena.

Na vrhovima okolnih brdašaca će pirkati vetra, pa će na takvim mestima mraz biti znatno blaži. I standardno u tim uvalama između brda takođe malo jači mraz.

EDIT: Evo već u 20h, faktički samo što je zašlo sunce temperatura pri tlu se već približila nuli.

Problem je u ovoj noći, kao što rekosmo uz preovlađujuću vedrinu, to što će kroz duži period vremena temperatura biti u negativi. Na mrazištima već će biti u ponoć oko negative, a to znači 7h će voće da trpi minus.​

Hvala Kimi. Tvoje misljenje je def bolje od svih prognoza! I veceras ce izgleda biti akcije paljenje guma prskanje orosavanje

Jedno pitanje, cime vi to merite temperature kad znate u desetu, npr 2,2 stepena ili -0.7... Jel pratite na nekim meteo stanicama ili... Koji su to uredjaji koji beleze najnize temeprature, najvise... Mozda neko upuceniji da malo napise o tome! Hvala
.

Digitalni termometri mjere desete. Ima ih koji memorišu najnižu ili najvišu temperaturu u toku 24 sata. Imam digitalni sa sondom i mjerim vanjsku i unutrašnju temperaturu. Za kontrolu imam živin i tu je to negdje samo što na živin nevidim desete. Vidim da nije pun stepen ali ne i koliko je. Druga prednost je što ne moram izlaziti van da gledam. U suštini nisu ni bitne desete jer i na bližem rastojanju temperatura može da varira ali eto lakše je vidjeti broj nego ići van sa svjetiljkom.

Kimi..dosao je red i na mene da te nesto pitam kad si nam ti glavni..mi bi stocari ttebali uskoro da kosimo detelinu pa me interesuje kakvi su izgledi za vreme naredne nedelje? Ima kao neka najava za kisu za vikend?

Za Mireta, opet šteta što moja stanica nema onlajn podatke

U 21:15h na mom lokalitetu u Novom Selu je bilo 3,1C. Pri tlu je već blaga negativa.

Od glavnih stanica najhladnija Požega, Leskovac i Dimitrovgrad. Mrčajevci su na 2,4C.

Posteno Kimi steta. Ali i ovako nam.dosta pomazes.

Kod mene trenutno+2,7 hladnije večeras nego sinoć .Sinoc je bilo oblaka a sad se zvezde cakle. Neće pretec vocka da se ukusimo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh