Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Udario polaris ekspres.... a gde drugo nego na severu Amerike , jelte, to ste već znali :osmeh:

Kako Severnoamerička hladnoća prodire dublje na jug, samim time, automatski se toplota iz Sredozemlja i Afrika gura nad Evropu :sjasi:

Screen_shot_2016_04_01_at_1_05_45_AM.png

Ovo je vrhunac toplote, mislim ona ostaje i dalje iznad nas i u narednom periodu, ali je tu pripomagao i fenski jugozapadni vetar pa se toplina najviše danas oseća.

Sutra i prekosutra se nameće nešto istočnog strujanja u prizemlju, pa će biti 6-7 stepeni hladnije kada se vazduh pokrene od tamo, posebno u košavskom području.

Fino ga je grejalo danas, u većini krajeva oko 27 stepeni.

Poslednja izmena:
Kod mene u martu 167l sto je najveca kolicina mesecnih padavina za zadnje 2 godine ako izuzmemo maj 2014. Medjutim 06. marta je palo 72,5l sto je najveca dnevna kolicina ukljucujuci i maj 2014.

Kod mene u martu 167l sto je najveca kolicina mesecnih padavina za zadnje 2 godine ako izuzmemo maj 2014. Medjutim 06. marta je palo 72,5l sto je najveca dnevna kolicina ukljucujuci i maj 2014.

Da, u pitanju je rekodrna kolicina padavina za mart. Ovde na kraju 165litara.

Što se tiče vremena u nekom daljem periodu, prognoza je zaista laka.

Naime, ona hladnoća iz Kanade i Amerike je aktivirala jak ciklon u Atlantiku, koji je već u čitavoj Evropi nabacao toplinu. Kako se on premešta dalje na istok ka Evropi, mi smo i dalje u toplom sektoru. Negde za 4-5 dana kada se centrom približi Britaniji i nametne lagano zapadnu, jugozapadnu struju moguće su prvo predfrontalne nestabilnosti, a zatim će ciklon, kada se premesti centrom nad Skandinaviju, imati i svoj sekundarni centar u Đenovi, pa će tada biti uslova i za obilnije padavine (nakon 7 dana). Tada će i osvežiti.

Poslednja izmena:
Znaci li to Kimi da za oko 2 nedelje ocekujemo neke padavine?, znam da je daleko ali me bas interesuje.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh