Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi pročitao do kraja :osmeh: Za 4-5 dana mogu biti prvih predfrontalnih lokalnih razvoja oblaka i pljuskova, a tamo za nedelju dana , tačnije od petka ili vikenda može biti i konkretnijih padavina.
Procitao sam Kimi sve, i sabrao i dao jos koji dan fore, ti predfrontalni kako mi se cini nisu sigurni a ovo iz Djenove po tvojem je sigurno. Od svih meterologa i sajtova koji se bave sa time i RHMZ,jedino tebi mogu da verujem.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Kimi, obavestavaj nas i dalje.:)
Mi danas krenuli sa setvom, zemlja je pocela da se susi, prasi za nama samo tako.
Ako bi sledeci vikend pala kisa, napravio bih dobar posao.

Da, u pitanju je rekodrna kolicina padavina za mart. Ovde na kraju 165litara.

Što se tiče vremena u nekom daljem periodu, prognoza je zaista laka.

Naime, ona hladnoća iz Kanade i Amerike je aktivirala jak ciklon u Atlantiku, koji je već u čitavoj Evropi nabacao toplinu. Kako se on premešta dalje na istok ka Evropi, mi smo i dalje u toplom sektoru. Negde za 4-5 dana kada se centrom približi Britaniji i nametne lagano zapadnu, jugozapadnu struju moguće su prvo predfrontalne nestabilnosti, a zatim će ciklon, kada se premesti centrom nad Skandinaviju, imati i svoj sekundarni centar u Đenovi, pa će tada biti uslova i za obilnije padavine (nakon 7 dana). Tada će i osvežiti.

Kimi koliko obilnije po tebi?

Lepo da, ali prerano za ovako visoke temperature. Ipak s druge strane,dobro je da je sad naišao, jer i ova ogromna toplina ipak znači početkom aprila tek "prijatnu" toplinu.

Zasada CFS i više nego ima apsolutno pravo o sigurnom pozitivnom odstupanju temperature ovog meseca.

A , a ta promena vremena je svakako tu u petak i za vikend. Sada su tu već konvektivne padavine, pa će biti i pljuskova, grmljavina. Uostalom, i red je.

Biće mahom do 30-ak litara lokalno, pre svega na zapadu kako se čini.

Vecina prognozi obrisala vikend padavine???
Ne bih rekao...
Izvor: WEATHER.COM

screenshot_2016_04_04_at_21_10_48.jpg

Kod nas przi sunce kao ludo, a u Torontu pada sneg, Kimi sta kazes na to. Kada cr malo da zaladi.

Nada poslednja umire.

Kako je počelo da prži već tražimo zahlađenje. Klima se mnogo promenila za poslednjih 10 godina. Ima li neke kiše u najavi za sever?

Šta znam, imam utisak da jeste. Nekad su zime bile hladne, bilo i snega a leta topla ali ne ovako kao sad. Može biti da je subjektivni osećaj.

Subjektivno je naravno. Jeste jako toplo, ali daleko je to od npr. eto 1953, kada je krajem marta i početkom aprila na jugu zemlje išlo do 35 stepeni.

U 15-ak godina su početkom aprila bile 25 i kusur temperature, tako da nije ništa posebno ekstremno.

Ono što već jeste jeste broj takvih dana u nizu, npr. evo sad ćemo ih do petka imati već 4. To je bilo samo 3 puta.

Što se padavina tiče kažem teško je još sigurno reći zbog konvektivne prirode, ali bi nekako najviše bilo kao što rekoh na zapadu zemlje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh