Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas -2 (podaci iz Banatskog karlovca) .

- - - - - - - - - -

Obišao dvorište zaostala voda (barice) zeledile ,na autima nema zaleđenih stakala baš me čudi s obzirom da je bilo vedro.

Kod mene opet pocela kisa. Ovo je strasno nesto. Kada nam ne treba kisa, ima je. A kada treba usevima kise onda je nema.

Kod nas nije bilo mraza,nešto čudno se dogodilo na mernim stanicama u dolini pored Morave je bila veća temperatura za 2-3 stepena nego na stanicama koje su višlje 100-150 metara tu je bilo na granici

Kod nas nije bilo mraza,nešto čudno se dogodilo na mernim stanicama u dolini pored Morave je bila veća temperatura za 2-3 stepena nego na stanicama koje su višlje 100-150 metara tu je bilo na granici

Razlog je vetar koji je duvao citave noci, cuveni moravski zapadnjak. On je onemogucio izracivanje.

Zato u toku predstojece noci se crno pise preostalom vocu ako se ne naoblaci, ali male su sanse za to.

Dovoljno je reci da vazduh iznad nas trenutno ima tacku rose na cak -6,5 stepeni (AMS Kraljevo)

Kod mene duvalo pa opet bilo preko -2.Uglavnom,ono sto je bilo kod nas nocas premesta se ka centralno Srbiji i kolege vocari i ostali cuvajte zivce ,temperature koje prognoziraju ako izvedri spustite bar jos za 1 stepen.Tako je kod nas u Vojvodini bilo sinoc,javili od o do -1 jutarnje,a ono izvedrilo i sa 6 stepeni koliko je bilo uvece temperatura se strmoglavila i na -3 u nekim mestima(Kikinda).Po daljim prognozama za Vojvodini to je bilo to od mrazeva i zime.

Vec je na nuli ponegde. Bice ovo jako hladna noc...

Do jutra pri tlu (na 5cm od zemlje) kotline i doline lagano do -10C

blaze u Vojvodini, zbog nesto vetra a kasnije i oblaka, mraz pre svega po Banatu.

Ka nama se priblizavaju dakle oblaci novog padavinskog sistema

Kod mene trenutno dva stepena. Ako se probudim nocas, bas cu pogledati da li ce biti minusa.

Vec je na nuli ponegde. Bice ovo jako hladna noc...

Do jutra pri tlu (na 5cm od zemlje) kotline i doline lagano do -10C

blaze u Vojvodini, zbog nesto vetra a kasnije i oblaka, mraz pre svega po Banatu.

Ka nama se priblizavaju dakle oblaci novog padavinskog sistema
Baš si me obradovao,već je jako hladno ulazi u minus sigurno,malopre sam gledao podatke sa MS Banatski karlovac u 6 sati bilo -1,9.

Kod nas u prigrevici jutros -2 na otvorenom pod krovom 0.5.
Trenutno 7.9 pod krovom na terasi
Mraza biti nece ujutro sigurno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh