Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi moze li neka prognoza za narednu nedelju?, gledao sam i malo su oprecne.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

@Kimi nema problema a ni ljutnje za PP.Moze neka prognoza za ponedeljak za moj kraj?Hoce li biti kise do podne?Hvala

Kimi nam je svima od koristi,al ne preterujte sa pojedinacnim pitanjima.Udaviste coveka.

Proleće 2016

lasta-128.jpg

Proleće ove godine dolazi 20. marta u 5 sati i 30,2 minuta. U isto vreme na južnoj Zemljinoj poulopti počinje jesen. Proleće će trajati 92,75 dana tj. do 21. juna 2016. u 00 sati i 34 minuta.

Lepo prvo Prolećno jutro zaista, temperatura već 9 stepeni, obećava relativno topao i sunčan dan...
P.S. Ona konjetina od konja u štali se odvezao tako da mi je i "svanulo" čim sam izašao da 'ranim i otišao u štalu...
Divan način da se započne ovaj (neradni) dan...

Auh ljudi al ste se vi bili raspisali... ja iskoristio bio lep vikend :osmeh:

Ajde ovako, da ne repliiciram sad svima pojedinačno.

Dakle, sutra naoblačenje sa zapada postepeno i kiša najpre na zapadu i jugozapadu i zapadu Srema, i to već oko sredine dana. Ta kiša bi kasnije zahvatila i jug popodne, a onda bi se padavinska pruga lagano pomerala na sever, sa tendecijom da se najviše zadrži nad Šumadijom, te da tu da najviše padavina pa dalje na istok ka Timočkoj i Negotinskoj krajini.Na jugu bi padavine stale. Severna granica padavina verovatno jug Banata i Srema.

U utorak ta masa jako sporo će ići sada na dole, ka jugu.

U noći na sredu tek stiže glavna masa koja nametne južnu i jugoistočnu struju i izbaci padavine skroz gore do krajnjeg severa zemlje u sredu do podneva.

U noći sreda na četvrtak i u četvrtak ujutru, uz pad temperature kiša može preći u sneg i u nižim krajevima.

Najmanje kiše biće posledično tome na krajnjem severu, a najviše u delovima Šumadije, do 70,80 litara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh