Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Udario minus,k'o u banci...susnezica krene pa stane.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Izgleda da ce biti lepo narednih nekliko dana, leti svila po ataru. To je nepogresiv znak lepih dana u jesen.

Biće lepih dana u narednom periodu sigurno. To je moje laičko mišljenje.
Sklonjene su padavine za subotu svuda, a prognozira se i rast temperature, a tu je i svila, paučina zapravo.. :)
Tu paučinu stvara posebna vrsta minijaturnih paukova, koja je koristi bukvalno kao "jedro" da bi lakše migrirala i selila se.
Mada se oni aktiviraju pri lepšem i sunčanijem vremenu u odnosu na raniji period, to jeste često valjan znak upućen od same prirode..
Ume novembar prijatno da iznenadi..

Danas niko ne komentariše vreme. Jako lep dan danas, radilo se punom parom, uglavnom krunjenje kukuruza i oranje, šta je kome ostalo.

Mi tu svilu zovemo babino leto... mozda zato sto kad leti bude lepo. kod nas se jos i soja vrsi i repa vadi i kuruzi vrse, ko da je tek pocela sezona prikolice na sve strane.

Poslednja izmena od urednika:
Definitivno nas ocekuje jedno pristojno miholjsko leto koje ce preci u miholjsku jesen bez padavina sigurno do pocetka decembra.

Eto me, eto me ljudi, nego kada se ovako malo stabilizuje vreme već sam i navikao da i ovde zavlada "tajac", pa ređe ulazim :osmeh:

Iskoristite ljudi ovo maksimalno, šta da Vam kažem:ppozdrav: Malo kišice je moguće jedino na severozapadu Vojvodine u toku noći ili sutra ujutro.

Nakon toga, stabilizacija bi potrajala još reklo bi se bar 5 ili 6 dana, što je super :osmeh:

Da li je ovo baš klasično miholjsko leto ? Pa ne bih rekao Paore.... pre je to da smo imali dosta sreće sa ovim jačanjem grebena sibirskog anticiklona, pri čemu je nastupila košava, a i strujanja na visini koja su nameću su suva, jugoistočna i istočna. To neka najbolje pokaže ova karta:

Rtavn16218.gif

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh