Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravo prolecno vreme,13 stepeni,suncano.......

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je vreme kao i zima 2014-e,skoro preslikano,jedino je bilo vise snega krajem januara te godine.Znaci vocari,cvetanje kostunjavog voca u prvoj polovini marta pa se posle kidajmo ako ga vec ranije ne omlati neki jaci minus.

19fad2ef886a83cdecc0365355736d5d.jpg

To je posebno izraženo dole kod tebe Đađo, jer tvoji krajevi ne osećaju košavu, već ovaj jugozpadni vetar.

Zima u kojoj jugozapadni vetar kolo vodi je daleko od prave zime.
Tačno Kimi, apsolutno si u pravu, ali nisam znao za tu povezanost sa izostankom zime, ako se ovo zimom može i nazvati. Znaju ovde naići jaki vetrovi (brdskoplaninski je kraj i sam znaš) ali obično u trajanju od jednog do dva dana početkom proleća i krajem jeseni i nikad ovom jačinom. Međutim u ovo vreme, ovom silinom i ovoliko dana, do sada se nije dešavalo.
- Danas relativno sunčano i toplo (uz vetar naravno). Trenutno 10°C. U poslednjih 24h. 7,5mm padavina.

Poslednja izmena:
Kimi moras priznati da ipak ovako jos nije bilo I da je neka promenade postoji u klimi.

Ovo je stvarno ekstremno odstupanje, to niko ne može bežati od toga. Zato i ovo nazivam glupošću prirode, jer ne shvatam čemu ovo.

"Žrtvovani" smo ovolikom toplotom zbog nekog prodora hladnoće na zapadu Sahare, koji obično biva jednom u 50 godina.

I šta se sada može desiti... imamo dovoljno toplih dana u nizu naredni period, voće će već debeloo da poodmakne u fazi buđenja... posle se kolo sreće okrene, grune hladnoća na nas i baj baj voće...

I šta se time postiglo ? ništa.

A sada ostaje pitanje, kao što moj dragi komšo reče @Zoran Kostović, kakva će nama "knegla" biti data da progutamo kao rezultat kompenzacije u nekoj budućnosti.

Najgora je naplata ovakva vrste, pozivajući se opet na ovaj spomenuti CFS...

eu_Prec_Mon_Ind3.gif

Da, ali sam okačio iz razloga što je model apsolutno ubeđen u znatno kišniji maj od proseka, evo pratim već 6-7 osvežavanja i konstatno je tamno zeleno ili čak plavo.

TO je strahovit trend s obzirom na prognozu 3 meseca maltene unapred, retko se viđa...

I italijani uvreni u kišno proleće

1j3iq0.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh