Vremenske prilike u 2016-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo upravo vetra i kise,sve sam ocekivao kosavu kad ono sa zapada tuce

Baš tako, ovde je duvala košava jačeg intenziteta, pa je odjedared prestalo na minut-dva...
ALI ondak kad je dunulo sa zapada-severozapada, ponelo je par komšijskih crepova sa kuće i limova sa šupe, i duvalo je tako jako, barem desetak minuta...
Još uvek briše, ali ne tako jako (čini mi se).
Temperatura 7 stepeni, kiša još pada, slabog intenziteta, na mahove, kako vetar duva...

Bravo za opis, Dobrodol !

Savršeno ste opisali karakteristike vremena pre, neposredno pre i nakon prolaska hladnog fronta.

Jak vetar duva ka graničnoj površini koja razdvaja dve različite vazdušne mase. To je u prvom delu dana bio jugoistočni vetar ( košava), koja je duvala frontu u susret.
Kako se front pomicao na istok, tako ste se nakratko našli u tom "zatišju pred buru", u samoj graničnoj oblasti, gde vetar naglo slabi ili skroz prestaje.

Kad je granična zona prešla, dunuo je jak vetar (zapadni) sa zadnje strane granične površine (fronta).

Hvala Kimi, ali zaista je tako bilo,s jedne strane malo i jezivo, grozan neki osećaj kada duva k'o nenormalno i odjedared stane, ni travka da se pomeri, misliš prestade i onda najednom: buuuuuuuu...
I to tolikom silinom sa suprotne strane nego što je duvalo, ALI bukvalno taj mir i tišina su trajali maksimum 2-3 minuta, SIGURAN sam, jer mi je kompjuter pored prozora i imao sam uvid u sva dešavanja...
Morao sam da spustim šalukatre niže bojeći se da mi nešto ne polupa prozor, jer mi soba gleda upravo na zapad...
Čak je i kroz sobu hujalo, a čulo se i kroz tavan kao u horor filmovima žnj klase...
Za potpun doživljaj, trebalo je da se ovo odigra noću,onda bi tek bilo spoooky...

Bogami bi opasno danas, oborilo mi dva velika plastenika, o crepu da i nepisem.

Ceo dan lepo i suvo, promenjivo oblačno ALI BEZ PADAVINA...
Maksimalna dnevna 13 stepeni...
Tek u ranim jutarnjim satima u Subotu, se očekuje jače naoblačenje s kišom, koja će, na mahove, potrajati zaključno s Ponedeljkom...
Gledao sam prognozu u 16:50 na RTV Vojvodina 1....

Upravo tako, nakon mraza jutros sunčano i kristal plavo nebo.

Sutra i u nedelju prepodne sa kišom, pljuskovima, ponegde je moguća i grmljavina. U ponedeljak i utorak veoma toplo, u većini krajeva do 20 stepeni, u isfeniranim krajevima i još 2-3 stepena više.

Šta reći, katastrofa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh