Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ni 2011 nije bila kisna,ali je bila rodna,2012 godine su kukuruz dokrajcili vruci vetrovi...

Poslednja izmena od urednika:
Kimi: Sušno je i u Mađarskoj,Slovačkoj,Poljskoj,Češkoj..

Pa nebih rekao pre 2 do 3 dana je madjarska imala kise svaka 2 dana pa cak i led ako se malo prodje po madjarskoj i austriji vedeli bi da tamo nema neke velike katastrofe.Mozda apenini imali jaku susu pre par nedelja ali najmanje mm kise dosli na Balkan.

Sada mi je u sobi 30 stepeni.Napolje neznam jer neplaniram do 20h da izlazim.

Evo Budimpesta imala i jutros laganu kisu.http://www.wetter.com/ungarn/budapest/HU0BU0001.html

Poslednja izmena:
Gori zemlja, gori kamen...
Ovo je definitivno jako, jako suvo leto. Da dočekamo i taj 25., ali mislim da od tog nema nista. Beskrajno verujem Kimijevim prognozama, ali sad mislim da ni Kimi vise nije siguran sta i kako i da se ni on sam nije ovom nadao bar sto se tiče Vojvodine.

Ukratko katastrofa od vremena ,gori sve i mislim da ce u par dana narednih sve biti dokrajceno nazalost

Vikend i sledeca nedelja ce dokrajciti vecinu kukuruza i soje tako da se vise nece povratiti i da dolaze kise! Kod nas u Juznom Banatu ako uz te temperature do 40 krene i malo vetrovito vreme zavrsili smo pricu o nekim prinosima. Pa onda nek pricaju pojedinci o tome kako nije ni slicna ova god. sa 2012!

Danas je bilo katastrofalno toplo,mada na iznenadjenje u Kacu ima bas dosta vlage u zemljistu,mozda se na slici ne vidi...
imag1947.jpg

[FONT=myriad_prolight]
vreme-vrucina-1.jpg

[FONT=Conv_MyriadPro-Regular]17.07.2015. • 14:24h[/FONT]
[FONT=Conv_MyriadPro-Regular]Foto: Tanjug[/FONT]

[h=1]PANIKA ZBOG TOPLOTNOG UDARA: Temperatura u Srbiji iznad 38, evo koliko dana će trajati PAKAO![/h]

[/FONT]

[FONT=Conv_MyriadPro-Regular]Crveni meteo alarm upozorava da će vreo vazduh, koji nam dolazi iz severne Afrike, u subotu i nedelju doneti temperature u intervalu od 37 do čak 40 stepeni. Slična prognoza očekuje se i u naredne dve nedelje.[/FONT]
[FONT=myriad_prolight]
lg.php

[/FONT]
[FONT=Conv_MyriadPro-Regular]Toplotni udar koji nas očekuje za vikend samo je zagrevanje za tropske dnevne temperature, koje do kraja jula neće padati ispod 35. podeoka Celzijusove skale.
Osim kratkotrajnh pljuskova u planinskim predelima, najavljenih za ponedeljak i četvrtak, pravo “zahlađenje” sa dnevnom temperaturom oko 30 stepeni sledi tek početkom avgusta.
Foto: Tanjug

Crveni meteo alarm upozorava da će vreo vazduh, koji nam dolazi iz severne Afrike, u subotu i nedelju doneti temperature u intervalu od 37 do čak 40 stepeni. Slična prognoza očekuje se i u naredne dve nedelje.
Tako ovaj mesec ima tedenciju da postane najtopliji u Srbiji, s obzirom na to da je najtoplijeg jula 2012. godine tokom 14 dana izmereno više od 35 stepeni, od čega je jednom zabeleženo i 41,2 stepena Celzijusova.

"Može se desiti da ovaj mesec bude najtopliji ili drugi najtopliji jul ikada, čije prosečne dnevne temperature bi premašile rekord iz 2012. i 1928. godine. Ipak, ne može biti nadmašeno najtoplije leto iz 2012. godine jer je potrebno i da avgust bude najtopliji do sada", objašnjava Branko Sparavalo iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Novosti.

Prema nekim prognozama, u Srbiji se do 29. jula očekuje veoma sunčano i toplo vreme, sa temperaturama višim od 35 stepeni celzijusa, što je i granična vrednost za ekstremne temperature. Osim najtoplijeg perioda tokom dana, vruć vazduh očekuje nas i tokom jutra jer će se minimalne dnevne temperature kretati oko 25. podeoka Celzijusove skale.
"Paklene vrućine utrostručile su do sada broj pacijenata u psihijatrijskim bolnicima, a novim vrelim danima biće ih još i više", kaže direktorka klinike "Dr Laza Lazarević" Slavica Đukić Dejanović.
[/FONT]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh