Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas kupio nov kišomer.Neposredno nakon instalacije na predviđeno mesto poče kiša i napuni ga za pola sata skroz 40+ litara.Testiranje obavljeno uspešno.

Evo ovako je to bilo juče , a tako je izadnjih dana . Proklestvo , padala proljetos da uništi , a sad nepada kad treba.

kiscarona1640_zpsc353efb2.png

kiscarona1710_zps1f7c70d7.png

kiscarona1740_zps381365f3.png

kiscarona1810_zps7e651eaa.png
kiscarona1840_zps941990b7.png

kiscarona1910_zpse9de1fad.png

Nisi jedini. Ja imam jos svojih 3ha I usluzno 4ha. Jos sam I dobar, neki imaju jos po 30ha svoje.

Nisi jedini. Ja imam jos svojih 3ha I usluzno 4ha. Jos sam I dobar, neki imaju jos po 30ha svoje.

Znam i ja ljude koji imaju jos 4-6h ali da sad neko ima jos 30h sta li su ti radili...
Ja sam fala bogu zavrsio sve na vreme pre ovih kisurina (uzastopnih) ali usluge se otegle sve do pre neki dan...

Nevezim kombajn dugo ovo je 6-ta godina i ovo je ubedljivo najduza Zetva psenice u koju sam ja ucestvovao... Gotovo do Agvusta...

TO da sušna godina nanese manje štete nego kišna,stoji....ali brate ja sve dajem za kišnu godinu.

Ne baš sigurno za ovakvu,ova i preteruje...ali generalno to je raj za mene....em ima dosta meteoroloških uzbuđenja,em je u prirodii sve u tako bujnim zelenim bojama da je to milina gledati:ppozdrav:

Sutra malo ređi pljuskovi,uglavnom u centralnim,južnim i istočnim krajevima.

A onda stiže prava bomba od ciklona !

Naći ćemo se u sistemu jake južne struje,vreme će biti veoma nestabilno,a usled smicanja biće i jakih superćelijskih oluja u sredu popodne!U noći na četvrtak i u četvrtak tokom dana potop,ponegde i do 100 litara !

Ovaj ciklon će posebno biti upamćen na jugu Italije,ti predeli na primer u ovom periodu i mesecima ne dobiju ni kap kiše ponekad a sada će za samo 24h dobiti preko 150litara lokalno !

Takođe,nevremena će lokalno besneti i u Sahari:kisa:

rtavn4816-1.gif

Super fotografije,znaci ceka nas obilna kisa sutra noc i cetvrtak.jel ima sansi za grad razmisljam da osiguram lubenicu imam nesto malo a imam osecaj da ce ubiti grad uskoro.vec celo leto razmisljam samo o tome

Suncano, toplo i mnogo sparno. Ove godine travnjaci nece propasti zbog nezalivanja, onaj odozgo ih redovno zaliva. Prosle godine u ovo doba sam travnjak morao da polivam i opet je zuteo a sada se zeleni kao da je prolece.

Navlače se neki oblaci sa zapada, ne izgledaju prijeteće, mislim da neće biti oluje no moglo bi biti dosta kiše. Izgleda da je u Tuzlanskom kantonu veselo, nad Živinicama i Tuzlom se sve žarko crveni.

TO da sušna godina nanese manje štete nego kišna,stoji....ali brate ja sve dajem za kišnu godinu.

Ne baš sigurno za ovakvu,ova i preteruje...ali generalno to je raj za mene....em ima dosta meteoroloških uzbuđenja,em je u prirodii sve u tako bujnim zelenim bojama da je to milina gledati:ppozdrav:

Jeste Kimi , ali dodji da pogledas vinograde, skoro nigde zelene boje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh