Vremenske prilike u 2014-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kimi po mom nekom zapazanju i iskustvu sva kisa(obalci) koja dolazi sa jugo-zapada se zaustave kad doju do Dunava i tu pocnu da slabe i da se vepaju. Tako da i ovaj put ne verujem da ce biti drugacije mada uvek postoji sansa. Posle se ti oblaci ponovo formiraju nekoliko desetina kilometara od Dunava ka severu i istoku. Dunav je mocna barijera i to se do sad pokazalo milion puta. Mi mozemo da dobijemo kisu ako oblaci dolaze sa istoka ili severa.

Evo kod mene upravo počinje , ali po starom običaju opet će da obidje i ode gore u Hrvatsku . Tako svake godine u ovo doba , neće grad al zato nema ni kiše . U kojoj smo mi ovde rupi.

Ma da hoće bar nedelju dana da sastavi da nije sparina i da se ne muti vreme pa da možeš da se organizuješ i nešto uradiš. Ovako gledaš u nebo i premišljaš se a vreme teče.

Kod mene danas sparina kakvu ni najstariji ne pamte.Ne moze da se dise,vazduh je toliko vlazan da se tijelo samo znoji ali znoj ne moze da ispari.Danas probao da cijepam drva,za 20 minuta dvije majice 100% natopljene a ja umalo nisam pao u nesvijest.Ne moze nista da se radi,kisa pljusti svako poslepodne,vrelina,vlaga,blato.Kad udjes u polje kukuruza kao da si u mocvari,zemlja se zeleni od neke plijesni a vazduh tezak,kao kad si prehladjen pa se paris pod peskirom.Ko je posijao FAO 600 i kasniji ove godine tesko da ce obrati zreo kukuruz.

Citajuci na serbianmeteu sta se sve desava i kakvo nas nevreme ocekuje nailazis na svakakve komentare, od onih kako nekima je krivo sto ih zaobilazi nevreme do nekih gde se ljudi plase i uopste im nije drago sta se trenutno desava. Evo, neko ovako opisuje trenutno stanje nad Sabcom:

[h=4]
useron.gif
sabac[/h]

• [*=center]
    star-user.gif
    star-user.gif

[*=center]
    [*=center]Poruke: 864
    [*=center]Starost: 24
    [*=center]Lokacija: Sabac
    [*=center]2014
    [*=center]

xx.gif

[h=5]Odg: Jul 2014 - III dekada[/h]« Odgovor #803 poslato: danas u 20:33 »

Au ljudiii moji kakva propast sveta traje vec 30 minuta palo je minimum 20 mm a i dalje propast ne vidi se nista napolju vetar nosi sve pred sobom auu kako je sad
sad.gif
sad.gif

ip.gif
Sačuvana
LETO 2014 ...

У НС почиње полако да дува све јачи и јачи ветар. Спрема се неко чудо....

- - - - - - - - - -

Управо почиње и киша да пада, за сада ситна....

Poslednja izmena od urednika:
Danas iskoristio lep dan da zavrsim sa baliranjem i prevozom slame.... Ali kako najavljuju sutra se sprema neko cudo!!!!

Vidim da je u Sapcu veselo ima li neko da kaze kako je tamo??? Opet najavljuju poplavu!!!!!!
Kazu da ce Mlava,pek i ostale obliznje reke biti ponovo u kriticnom stanju!!! Vanredna odbrana od poplava!!! BAs se radujem!!!! ::jako_besan::

Kod nas polako nailazi kisa ,oblaci prema rain alarmu jako brzo dolaze sta ce biti videcemo,grmi i polako pokoja kap stize

Danas iskoristio lep dan da zavrsim sa baliranjem i prevozom slame.... Ali kako najavljuju sutra se sprema neko cudo!!!!

Vidim da je u Sapcu veselo ima li neko da kaze kako je tamo??? Opet najavljuju poplavu!!!!!!
Kazu da ce Mlava,pek i ostale obliznje reke biti ponovo u kriticnom stanju!!! Vanredna odbrana od poplava!!! BAs se radujem!!!! ::jako_besan::

Ovaj navedeni decko iz Sapca molio je za prestanak jer kako kaze i sav crep mu je odnesen sa kuce.

Po rain alarm-u sad je haos iznad Rume! http://www.rain-alarm.com/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh