G
Gost 7475
Guest
Kod mene upravo ponovno počela kiša,padala je noćas i palo je cca 4 litre, a prema prognozama za danas i sutra trebalo bi je pasti oko 30 litara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema Niko kad ne pratis temu redovno, ja sam pisao samo par strana unazad.Vidim da u ovoj temi foruma nema nijedan kolega iz moje okoline. Neverovatno ali istinito je da u ovom delu Srbije kiša pada već danima. Nije bukvalno u kontinuitetu, ali u zadnjih mesec dana nije prošao niti jedan dan bez kiše. Bilo je i obilnih padavina, bilo i tek da se omete neki posao ali, što je mnogo, mnogo je. Nije se mogla do sada ni trava pokositi a da ne pričam o voću koje trune na granama...
Vidim da u ovoj temi foruma nema nijedan kolega iz moje okoline. Neverovatno ali istinito je da u ovom delu Srbije kiša pada već danima. Nije bukvalno u kontinuitetu, ali u zadnjih mesec dana nije prošao niti jedan dan bez kiše. Bilo je i obilnih padavina, bilo i tek da se omete neki posao ali, što je mnogo, mnogo je. Nije se mogla do sada ni trava pokositi a da ne pričam o voću koje trune na granama...
Poštovani "alen1972" Da, napisao si da ti je pokisla i propala trava jer te je neko pogresno obavestio o vremenu. To apsolutno nema veze sa svrhom moje poruke, u kojoj sam hteo preneti ljudima tu interesantnu činjenicu o vremenskim uslovima kod nas a koji se danima ne menjaju, o kiši koja je padala 28 od prethodnih 30 dana. U nekim drugim krajevima je opet željno iškekuju itd. Na ovom forunu za razliku od nekih drugih, stvari se dinamično menjaju iz časa u čas, pa poruke iz prethodnih postova nisu toliko bitne, kao što su u drugim temama gde se na primer daju saveti i iskustva koja će važiti neograničeno. Ti si moju poruku bukvalno shvatio(nema niko iz moje okoline),pa požurio da na istu odgovoriš a o samoj temi i vezano za vreme ništa. Član ovog foruma sam od skoro ali to ne znači da nemam iskustva sa radom i funkcionisanjem, pratim ga od samog formiranja a učestvujem i u radu mnogih drugih. Voćarstvo je nešto što je moje uže interesovanje, ali često puta rado posetim i druge teme i podelim neka iskustva i razmenim mišljenja sa kolegama. Teme i članovi postoje kako bi što više doprineli radu foruma i pomogli jedni drugima sa svojim iskustvima, znanjima i saznanjima. Da ne bih ovde prekršio pravilo, napisaću nešto što je vezano za temu a tebi može biti od koristi. S obzirom da si iz Brodareva dobro je da pratiš i najavu vremenske prognoze za sever Crne gore, jer često može biti od koristi. Jedno je sigurno a to je, da nikad niko ne može toliko precizno pogoditi gde će i koliko tačno biti padavina, jer prosto neke se stvari brzo menjaju pa i sami parametri pomeraju i na kraju... ćorak. Pozdrav...Nema Niko kad ne pratis temu redovno, ja sam pisao samo par strana unazad.
Mogli bi bar da pogode hoće li padati ili ne, a ne kažu nema kiša a ono promase ga skrozPoštovani "alen1972" Da, napisao si da ti je pokisla i propala trava jer te je neko pogresno obavestio o vremenu. To apsolutno nema veze sa svrhom moje poruke, u kojoj sam hteo preneti ljudima tu interesantnu činjenicu o vremenskim uslovima kod nas a koji se danima ne menjaju, o kiši koja je padala 28 od prethodnih 30 dana. U nekim drugim krajevima je opet željno iškekuju itd. Na ovom forunu za razliku od nekih drugih, stvari se dinamično menjaju iz časa u čas pa poruke iz prethodnih postova nisu toliko bitne, kao što su u drugim temama gde se na primer daju saveti i iskustva koja će važiti neograničeno. Ti si moju poruku bukvalno shvatio(nema niko iz moje okoline),pa požurio da na istu odgovoriš a o samoj temi i vezano za vreme ništa. Član ovog foruma sam od skoro ali to ne znači da nemam iskustva sa radom i funkcionisanjem, pratim ga od samog formiranja a učestvujem i u radu mnogih drugih. Voćarstvo je nešto što je moje uže interesovanje, ali često puta rado posetim i druge teme i podelim neka iskustva i razmenim mišljenja sa kolegama. Teme i članovi postoje kako bi što više doprineli radu foruma i pomogli jedni drugima sa svojim iskustvima, znanjima i saznanjima. Da ne bih ovde prekršio pravilo, napisaću nešto što je vezano za temu a tebi može biti od koristi. S obzirom da si iz Brodareva dobro je da pratiš i najavu vremenske prognoze za sever Crne gore, jer često može biti od koristi. Jedno je sigurno a to je , da nikad niko ne može toliko precizno pogoditi gde će i koliko tačno biti padavina, jer prosto neke se stvari brzo menjaju pa i sami parametri pomeraju. Pozdrav...
Da, upravo to je ono što se dešava poslednjih godina, nesrazmerne padavine na ne toliko velikoj udaljenosti. Jednima je dojadila, drugima je preko potrebna itd. A da zlo bude veće pada tamo gde više nije potrebna, konkretno naš kraj je uglavnom stočarski, voćarski i povrtarski. Sada je poptrebno sunce a najviše kako bi se sredile livade (a to su velike površine) i obezbedila hrana za stoku. Uvek je to bilo slično, ali ovako nikada, sve se promenilo pa valjda i priroda.Zato kod nas nema dana a da padne ijedna kap,e pa gosti sklopu uvijaj se