Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeli savato akad ti mislis da ja sadim kupus
@Slobapatrola Pa kad pocupamo mladi luk,tamo u maju mesecu...Ima ove godine da bude sve uzurbano:bacaj djubrivo,spremiraj,drljaj,sej kukuruz,sej suncokret,sej secerac...Kopaj mladi luk,prskaj sve pre nicanja,spartaj,cupaj luk-spremaj,obilazi njive,prskaj sirak,spremiraj posle luka-sej kukuruz,prskaj...I sve to za manje od mesec dana,ako Bog da!
@Gagi84 Kazu stari Ne boj se ranog zita i kasnog kukuruza,pa je tako bilo i prosle godine!Daleko od toga da sam zadovoljan ali nisam ni nezadovoljan...Mislim da ce setva biti u jeku posle 20-og aprila i da ce to ove godine biti optimalni rok ali i 1 maj nije kasno!Imao sam kasniju sortu AS 72 prosle godine posejanog 3 maja i bio medju boljim kukuruzima a posejan na 20 cm razmak. Zuriti i sejati u hladnu-blatnjavu zemlju,pa onda cekati 2-3 cak i 4 nedelje da sav izadje,mislim da nema potrebe!Kad se zemlja ugreje on izadje za 6- 7 dana i nista ne zaostaje za ostalima...Ovde pada jakim intezitetom,nije se otopio ni onaj od juce sav,sad dodaje...

prognoza.png
[/IMG]

jel se ovo steže obruč oko nas :haha:

kod nas u crepaji,akosutra duva vetar ,u nedelju ,ponedeljak unjive moze
Moze poljoprivrednim avionom da se baci djubrivo i posle 15-og aprila da se radi traktorima...Kod nas je u martu palo preko 100 litara kise,temperature su dosta niske i sporo se susi,moze vetar da osusi 2-3 cm ali dole je mekano ,blato a i treba stici do njive,atarski putevi mogu misliti kakvi su...Ali opet ako mislis da moze,javi kako je bilo tamo u ponedeljak!Ja mislim da cemo u martu jako tesko u njive traktorima...a i prva nedelja aprila je degutantna s obzirom na prognoze!Za kupus ne brini,i drugi su u istoj poziciji kao i ti,rasadi ces ga kad bude moglo,protiv Boga ne mozes!

Ne znam za hidmet, ja gledam na NOAA, ali ovo mi se ne sviđa svakako:

To je za Kikindu. Nemam za Pančevo, ali evo ti za Padinu, to je tu pa pogledaj orjentaciono. Ne razlikuju se mnogo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh