savato
Član
@Slobapatrola Pa kad pocupamo mladi luk,tamo u maju mesecu...Ima ove godine da bude sve uzurbano:bacaj djubrivo,spremiraj,drljaj,sej kukuruz,sej suncokret,sej secerac...Kopaj mladi luk,prskaj sve pre nicanja,spartaj,cupaj luk-spremaj,obilazi njive,prskaj sirak,spremiraj posle luka-sej kukuruz,prskaj...I sve to za manje od mesec dana,ako Bog da!jeli savato akad ti mislis da ja sadim kupus
@Gagi84 Kazu stari Ne boj se ranog zita i kasnog kukuruza,pa je tako bilo i prosle godine!Daleko od toga da sam zadovoljan ali nisam ni nezadovoljan...Mislim da ce setva biti u jeku posle 20-og aprila i da ce to ove godine biti optimalni rok ali i 1 maj nije kasno!Imao sam kasniju sortu AS 72 prosle godine posejanog 3 maja i bio medju boljim kukuruzima a posejan na 20 cm razmak. Zuriti i sejati u hladnu-blatnjavu zemlju,pa onda cekati 2-3 cak i 4 nedelje da sav izadje,mislim da nema potrebe!Kad se zemlja ugreje on izadje za 6- 7 dana i nista ne zaostaje za ostalima...Ovde pada jakim intezitetom,nije se otopio ni onaj od juce sav,sad dodaje...