Neznam tacno koliko je palo,nad selom cini mi se manje nego kod vas,a u ataru videcemo.Sad bio da vidim u kisomer koliko je palo nocas kad ono 48l ddragan koliko je kod vas palo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neznam tacno koliko je palo,nad selom cini mi se manje nego kod vas,a u ataru videcemo.Sad bio da vidim u kisomer koliko je palo nocas kad ono 48l ddragan koliko je kod vas palo?
nemoj bas na jug sumadije.U Vojvodini uglavnom bez razvoja,tako da bez brige.
Danas je ta nedelja,koju smo spominjali kao glavni dan za oluju.U centru pažnje su jugozapad Srbije,Šumadija,Pomoravlje i istok Srbije.
Glavno nevreme će proći verovatno negde jugom Šumadije,gde je velika verovatnoća superćelije.
Definitivno situacija jeste za najveći mogući stepen upozorenja.
Dakle komšo,očekujem gadne oblake u našoj blizini popodne....vrlo lako bi mogla ta superćelija proći vrlo blizu naših krajeva..
na kom sajtu se moze gledati GFSNebom projezdili castelanussi,dakle sigurno će biti negde belaja. (castelanussi su oblaci koji predskazuju veliku turbulentnost atmosfere)
@Zeljko
Nije baš WRF-NMM dobar u ovakvim situacijama.Njegova specijalnost je hladniji deo godine,kada imamo jesenju kišu i zimske snegove.Za leto je znatno pouzdaniji GFS.
Ne kukam i ne zelim da me neko pogresno shvati...U maju palo 136 litara u junu samo 36 do sada...konstatacija!