Vremenske prilike u 2013 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spremaju se gadna nevremena izgleda izgleda u petak,posebno za istok Srbije.Crta se (na skali od 0 do 10) 6-ica za superćeliju pa čak i 0,5 za tornado.

Mišljenje je će petak biti vrlo topao i sparan dan,uz pojačane južne vetrove.Međutim,kasno popodne došlo bi do razvoja oblačnost u jugozapadnoj Srbiji i Šumadiji,koja bi se (konačno) nošena JUGOZAPADNIM I ZAPADNIM strujanjem premeštala dalje na istok i severoistok.

@Kimi hoce li J.Banat dobiti kisu konacno ili do daljnjeg nista...7-8 maja palo 14 lit i to je za maj mesec sve.April je malo jaci sa 34 litre!Preti nam katastrofa ukoliko ne padnu malo ozbiljnije kise barem 30-35 lit/m2 do kraja maja!

Ja sam pizdio nad onim sto je led uradio kod nas u ataru,ali danas kada sam bio do Despotova..........njih je odradio tako da pomoci nema.Nisam mogao u putu da slikam jednu psenicu usput na samom ulazu u selo koja bi bolje izgledala da je tarupom protrcano kroz nju.Oni ljudi nemaju nista od ovogodisnjeg roda,a i da hoce nesto da preseju nemogu jos 10-ak dana uci u njive jer negde u uvalama jos stoji voda.Ne daj boze nikom to sto se desilo njima i malo manje nama....

Da li neko zna koji će pravac i smer imati vetar sutra kod mene? Pitam zbog prskanja, iako imam dizne za vetar ne volim da prskam ako komšija ima različitu kulturu od mene.

savato

Ovog puta ponajveće šanse ima upravo Banat i istok Srbije.

S tim da to uopšte neće biti obična kišica...čini se da će pravi srećnici biti oni koji ne dobiju led.

GFS crta maksimalnu visinu oblaka i do 14km,što je itekako opasno.

dukej

Sutra će duvati umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar.

dukej

Sutra će duvati umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar.

Hvala Kimi! :ppozdrav:

Je l' može malo pojašnjenje, da li duva u smeru juga i jugoistoka ili iz tog smera?

edit: Ja mislim da je ovo drugo, tj. da duva iz pravca juga i jugoistoka ka severu i severozapadu ali ipak da proverim! ::sramota::

Poslednja izmena:
dukej

Dobro misliš. :osmeh:

Odlično!

Večeras sam zato oprskao po 24 reda kukuruza uz svaku susednu parcelu gde je posejana soja, a koja je severno ili zapadno od mojih kukuruza. Sutra mogu opuštenije prskati ostatak čak i ako bude vetra.

Još jednom hvala Kimi! :ppozdrav:

sfc_tpr_54.gif

ako bude ovako mozda i dobijemo kisu.

Ako bi bilo kao što NMM crta,bila bi to superćelija u dolini Zapadne Morave...

Ne znam,nekako mi je verovatnija gore severnije.

NMM ne crta kišu sutra popodne,koje će verovatno biti u maloj količini.

putin

Vi i dalje klin klinom izbijate.:sjasi:

Ima uslova za grad naravno,samo što su mi ovoga puta razvoji oblačnosti u tom delu manje verovatni.

Ako bi bilo kao što NMM crta,bila bi to superćelija u dolini Zapadne Morave...

Ne znam,nekako mi je verovatnija gore severnije.

NMM ne crta kišu sutra popodne,koje će verovatno biti u maloj količini.

putin

Vi i dalje klin klinom izbijate.:sjasi:

Ima uslova za grad naravno,samo što su mi ovoga puta razvoji oblačnosti u tom delu manje verovatni.
sta mislis kimi?jel ovaj put kisa dolazi sa istoka i jugoistoka ili sam pogresno razumeo?
[TABLE="width: 479"]
[TR]
[TD="class: siva75, bgcolor: #EBF8FB, colspan: 2, align: center"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bela75 levo, colspan: 2"]У петак, 17.маја, поподне и увече понегде су могуће непогоде са градом и олујним ветром (са највећом вероватноћом на подручју Баната, источне и југоисточне Србије).[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: siva75, bgcolor: #EBF8FB, colspan: 2, align: center"] [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: plavapozadina levo, bgcolor: #1A5AA6, colspan: 2"] Најава је за период од: 11:53 16.05.2013 до: 11:53 18.05.2013

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh