Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U toku noći palo novih 30-ak centimetara... Pada i dalje, samo pakuje...
Više ne mogu da čistim traktorom sa razgrtalicom iako su daske visine 70 cm. Jednostavno nema gde da ga odgrnem. Sve se vraća i zatrpava.
A polako počinjem da strahujem i za šupe sa blagim nagibom krova (mada su rogovi 14/8 cm sa rasponom 400 cm)...:sta:
Moj deda ne pamti ovoliki sneg u našem kraju na samo 60-ak km od Beograda...

25cm novog od juče ! :bravo::bravo:

dscn5531pt.jpg

dscn5534x.jpg

dscn5535v.jpg

Magistrali put u katastrofalnom stanju:

dscn5539f.jpg

I do ovoga je došlo:

dscn5542z.jpg

Zrenjanin *-8 sneg padao nocas ali nesto malo mozda par santimetara..Ako ovako vreme bude trajalo naje*ali smo jer nema *vise gde *da cistimo.

Sva sreća moje dvorište je veliko pa ima sneg gde se odlaže inače trenutna temperatura je -7 i bez padavina.

Kod mene pada cijelu noć, počeo je oko 21h i pada sve do sad. Jako je sitan, kao prašina ali samo sipa, kao oblak da se spustio na tlo. Napadalo je oko 30cm jako gustog i nabijenog snijega, mada je sasvim praškast i smrznut pa je nezgodan za čišćenje. Jednostavno nemam kud više s njim, dvorište je zatrpano, sa svih strana su zidine nabacanog snijega visoke oko 2 metra. Put u selo je potpuno blokiran, nije čišćen 3 dana i potpuno je neprohodan. Sve u svemu, kolaps.

Što je najgore, on i dalja pada.

ljudi evo sad slusam na radiu, da je na planinskom dobru Nevesinje blokirana farma sa 400 krava,bez hrane, nemogu se probiti do magacina sa hranom, vec ih je 8 uginulo i ukoliko se brzo (kazu max 10h) nedodje do hrane da ce uginuca biti jos vise, tuzno..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh