Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sinoc sam nesto malo ceprkao po internetu u vezi ovako naglog zahladjenja i naisao sam na ne bas dobri prognozu. 27 januara je doslo do erupcije vulkana na suncu ciji je krater velicine tri zelmlje i ciji elektromagnetni talasi izazivaju naglu promenu klime sto je izazvalo naglo zahladjenje i ogromne padavine. nardnih mesec dana ce biti i dalje efekata te erupcije i mart se prognozira veoma hladan. inace pre neko vece je kod nas grom udario, ali je bilo veoma cudno jer nije direktno udario u zemlju nego se rasipao po nebu zbog velike prizemne hladnoce. cisto covek da ne poveruje, ali klima je otisla u propast

Na Suncu nema ni vulkana ni kratera. Sunce nema čvrstu niti tačno definisanu površinu, atmosfera Sunca se naziva korona i ne postoji tačan prelaz izmedju atmosfere i površine Sunca koja je u stanju koje bi se moglo izdaleka nazvati tečnom mada se tu ne radi o tečnosti već o gasovima u stanju plazme (trećeg agregatnog stanja). Spomenuta erupcija je predstavljala izbijanje usijanih gasova sa površine sunca, dalje kroz koronu a potom u svemir, takve erupcije se nazivaju protuberance. Prosječna protuberanca može da dosegne i preko milion kilometara daleko od površine Sunca. Poslednja je bila izrazito snažna i njeni krakovi su dosegli daleko preko granica orbite Zemlje, koja je od Sunca udaljena oko 150 miliona kilometara. Svaka protuberanca, pa i ova poslednja, sastoji se od ogromne količine (milijardi tona) usijanih gasova i plazme, kao i elektromagnetnih zračenja visokog intenziteta (posebno gama-zraka). Navedno el.magnetno zračenje je jako opasno za elektronske uredjaje kao što su telekomunikacioni sateliti i slična komunikaciona oprema na Zemlji. Djelovanje zračenja vidljivo je sa Zemlje u vidu polarne svjetlosti ili aurora borealis, koja je inače vidljiva samo na dalekom sjeveru. Zbog ogromnog intenziteta poslednje eksplozije polarna sjvetlost je bila vidljiva čak i nekoliko hiljada kilometara daleko od polova Zemlje.

Nemoj da vjeruješ u razne bezvezarije koje se pišu po raznim info-portalima na Internetu. Sunce je toliko vrlo, čak i na površini, da nijedan materijal ne može biti u čvrstom stanju, čak ni wolfram ili dijamant. Na "površini" Sunca temperatura je nešto preko 5-6 hiljada stepeni Celzijusaa pri tom se i ne misli na samu "površinu" već na granice korone.

Tu imaš više o temi:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Sunce

u mene oko 80 cm čitav dan ćistili snijeg sa bagerom ULT
img2983c.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
img3004j.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

OK je sve što je napisao sem ovih gluposti u vezi vulkana i grotla velikog kao tri Zemlje. Čak i najmanje Sunčeve pjege imaju prečnik od nekih 80.000km a prečnik Zemlje je oko 13.000km, dimenzije jedne protuberance su preko milion kilometara. Profesor Stevančević ima zanimljive ideje ali pisac teksta je ozbiljno zabrljao sa tim tvrdnjama.

Pise da je kod mene trenutno -11 ali sigurno ima koji stepen pride, duva severac ledi kosti. A sitan sneg samo slaze, bice ujutru ponovo nameta

---------- Poruka napisana u 05:11 ---------- Prethodna poruka je at 05:00 ----------

Dao Bog da promasis prognozu, ptico zloslutnice. Gde samo iskopas te crne prognoze?

:haha: Ne pamtim kada sam se poslednji put ovako od srca smejao :haha: :bravo:

kod mene trenutno stao ali severac sve jaci i jaci... blago tebi kad mozes izaci iz dvorista, ja imam 500 metara da procistim sneg do glavnog puta da bih mogao autom do grada, daj boze da uspem danas da se izvucem iz ovog snega. Volim ga i ja ali ovo ga vec pretera.

Mene žena još sinoć terala da topim sneg i vidim koliko je 1cm tačno litara.Danas ću morati da odradim.

ja piso puncu u austriji o količini vode u 1 cm. snijega kaže jesmo djeca kad za 5 min. stiže poruka probaće i on danas nije mu problem svedno je za šporetom čitav dan tako da je virus prebačen i u austriju haha

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh