Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najavljuju se ledeniji dani. U Beogradu će se, osmog i devetog februara, živa u termometru spustiti do 20. podeljka ispod nule! Koliko li će tek na Pešterskoj visoravni, uvek najhladnijoj?

Dao Bog da promasis prognozu, ptico zloslutnice. Gde samo iskopas te crne prognoze?

E kod nas ako bude jos padalo ima da plivamo i ronimo,jer ga nemamo vise dje cistiti...

Najavljuju se ledeniji dani. U Beogradu će se, osmog i devetog februara, živa u termometru spustiti do 20. podeljka ispod nule! Koliko li će tek na Pešterskoj visoravni, uvek najhladnijoj?

Ima vremena za to,prvo da dobijemo novih pola metra snega sutra i prekosutra (neki modeli daju i vise) :osmeh::osmeh:

Dakle veceras ce se formirati ciklon iznad obala Grcke,koji ce usloviti nove jace snezne padavine.

Posebno ce biti obilan u zapadnoj,centralnoj,jugozapadnoj Srbiji i u Kopaonickom kraju.

Npr za Kraljevo se crta neverovatnih 50mm snega,sto u ovakvoj situaciji moze biti cak 70-100cm novog snega..ne smem ni da pomislim sta bi se desilo (s obzirom da ga vec ima pola metra) !

evo kod mene sada -5 ljupota,sunčano nema vjetra ali za sutra popodne i utorak najavljuju nevrijeme sa 50 cm novog snijega i do -20 ma milina.Ako su oni preračuni otopljenog snijega tačni biće vlage

Napolju pravo uživanje,sve zatrpano snegom,koji još uvek provejava dok se istovremeno ukazuje i sunce :)

dscn5518j.jpg

Snega oko 55cm.

dscn5520u.jpg

Znaci da remiziramo. Koliko cm debljine sneznog pokrivaca, toliko od prilike i litara vlage po jedinici povrsine, a u nasem slucaju 1 metar kvadratni.
Pitam zato da i ja ne moram imati debatu za zenom oko odmrzavanja snega u kadi ili tako negde.

sinoc sam nesto malo ceprkao po internetu u vezi ovako naglog zahladjenja i naisao sam na ne bas dobri prognozu. 27 januara je doslo do erupcije vulkana na suncu ciji je krater velicine tri zelmlje i ciji elektromagnetni talasi izazivaju naglu promenu klime sto je izazvalo naglo zahladjenje i ogromne padavine. nardnih mesec dana ce biti i dalje efekata te erupcije i mart se prognozira veoma hladan. inace pre neko vece je kod nas grom udario, ali je bilo veoma cudno jer nije direktno udario u zemlju nego se rasipao po nebu zbog velike prizemne hladnoce. cisto covek da ne poveruje, ali klima je otisla u propast

Ja sam vec negde cuo da je ova hladnoca zbog one erupcije na suncu. Niko se nije usudio da objasni kako i zasto je zbog toga doslo do ovoga. Ja imam svoju teoriju a to je da je sada mesec februar i velika ja verovatnoca da padne dosta snega i bude jako hladno.:osmeh:

Kada se već bio u ovom parku što nisi svratio, a ova druga slika je iz prigradskih delova grada i to se ne održava radovno.

Gospodine Panonstib vreme kad je slikan taj park je bilo od prilike vreme crkvenog jutrenja i ne verujem da je iko zeljan gostiju tad,a ako bas insistirate ja cu doci veceras posle fajronta. :osmeh:

Znaci da remiziramo. Koliko cm debljine sneznog pokrivaca, toliko od prilike i litara vlage po jedinici povrsine, a u nasem slucaju 1 metar kvadratni.
Pitam zato da i ja ne moram imati debatu za zenom oko odmrzavanja snega u kadi ili tako negde.

e baš danas slušam nekog stručnjaka koi kaže 10cm snega po kvadratnom metru je kao 15l kiše

1500 poruka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh