Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
19 литара,свака литра "злата вредна" пута 5755 квадрата =109345 литара или 109.3 кубика по јутру! Кол`ко је то новаца.!?

Kisa pada od jutros sa manjim prekidima i miksovano sa pljuskovima umerenog i jakog intenziteta. Temperatura je VEOMA prijatnih 21 stepeni. Svima zelim da sto pre imaju ovakav pogled na svoj kisomer.

34f1m4l.jpg
Cici jel ja to dobro vidim?
Trenutno sam na odmoru a javli mi jutros da amo kaplje.
Verujem da je i kod mene situacija bila identična:ppozdrav:

Posto zivim na nekih 4 km od Cicimorica nadam se da je i ovde isto toliko palo. Jako lepa kisa uz dobrih pljuskova u par navrata.
Hvala Bogu da je stigla i do nas. Jako korisna za soju gde sam siguran da nije kasnila. Sto se tice mojih 30kj kukuruza, vec su odsvirali svoje odavno i ne vredi im sad ni 200 l po m2, tako da na kukuruzu ove god. prinos 70% manje.

Opet nas mimoilazi kisa i sve je ociglednije da je necemo dobiti ni ovaj put.Imam utisak da je najsusnije u mom kraju,uzas.Vise nemam volje ni snage da razmisljam o kisi, jer je katastrofa blaga rec za ovo sto nam se desava.

Posto zivim na nekih 4 km od Cicimorica nadam se da je i ovde isto toliko palo. Jako lepa kisa uz dobrih pljuskova u par navrata.
Hvala Bogu da je stigla i do nas. Jako korisna za soju gde sam siguran da nije kasnila. Sto se tice mojih 30kj kukuruza, vec su odsvirali svoje odavno i ne vredi im sad ni 200 l po m2, tako da na kukuruzu ove god. prinos 70% manje.
Ja sam sejao 1,2,i 3 maja i uglavnom Fao 600 jel sam spremao sušaru za jesen tako da kad sam krenuo na letovanje 15.7 bio je u fazi metličenja i oplodnje nadam se da će mu ova kiša ipak biti od koristi.

+23 kao oblacno. Bila se danas namestila i ja pomislio evo je, kad ono mozda 25 kapi i to je sve.

Ja sam sejao 1,2,i 3 maja i uglavnom Fao 600 jel sam spremao sušaru za jesen tako da kad sam krenuo na letovanje 15.7 bio je u fazi metličenja i oplodnje nadam se da će mu ova kiša ipak biti od koristi.
Za sve kasne sorte iz grupe 600 ili 700 koje su kasno posejane ova kisa je slag na torti. Sto je sasvim suprotno za one parcele koje su posejane od 1 do 10 Aprila.

Bogu hvala, ceo dan pada kod nas u Kikindi...što me čudi, jer je Severni Banat uvek bio najsušniji kraj, kad pada u celoj Srbiji kod nas je suvo :(

Za sve kasne sorte iz grupe 600 ili 700 koje su kasno posejane ova kisa je slag na torti. Sto je sasvim suprotno za one parcele koje su posejane od 1 do 10 Aprila.
Potpuno se slazem sa tobom druze,i kod nas je tako u ataru!Ko je sejao od 20-og aprila do 5-6 maja sa full agrotehnikom,kukuruzi boli glava.Cak mislim da ce biti dobar i onaj postrno sejan 22-og maja,nije podgoreo ni list jedino sto je malo nejednak,taj jos nije ni metlicu izbacio!

---------- Poruka napisana u 18:51 ---------- Prethodna poruka je at 18:35 ----------

Ljudi gde pada osim Severa Banata?! Jug,Zapad,Centralni delovi niko ziv se ne javlja...a znam da negde pada i to lepo!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh