Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja se sa svojih 28 godina jako dobro sjećam da su ljeta prije 15 godina bila dosta drugačija u mom kraju. Temperatura od 30 stepeni smatrala se izuzetnom toplotom (mjereno u hladovini) dok se apsolutno niko nije sjećao ili čuo da je ovdje ikad bilo 40 stepeni, ni moj djed koji je 1985. godine umro sa 86 godina ni moj otac koji sad ima 65 godina. Zadnjih 4-5 godina je postalo uobičajeno da temperature dolaze do 40 stepeni u hladu, čak i preko. Subjektivni osjećaj je bio drugačiji, na otvorenom se moglo raditi bez problema, tovarilo se sijeno, tada ovdje nije bilo ni presa, sve se ručno radilo, bilo je toplo ali je bilo podnošljivo. Sada je jednostavno nemoguće biti na otvorenom jer svjetlost jednostavno prži i osjećaj je veoma neprijatan. Ne mislim jednostavno na toplotu - nešto nije u redu sa samim Sunčevim zračenjem tj. nivou UV zračenja su drastično porasli.
.
A sto se tice suncevog zracenja tu se slazem.Znamo da je sunce na vrhuncu svoje aktivnosti,tako da i nije cudo sto przi toliko jako.
Komsija, cini li se to meni ili se iznad Kopaonika primecuje neka aktivnost?