Vremenske prilike u 2012 godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
+15 lepo osvezilo. Kisa pocela deset minuta posle ponoci, a dokle je padala pojma nemam. Trenutno bez kise.

Da mi je neko rekao da mogu da budem ovoliki baksuz nebi verovao. Od onolikog oblaka meni 10 kapi. Tacno se razdvojio i obisao da bi se opet sastavio juznije oko Backe topole. Muka mi je od ovoga

Ne brini se , ima još baksuza....obišlo je i nas u Topoli.... pala neka sića.....
Druze moj vise ja brinem sta ce biti sa mojim jadom od kukuruza za iduci vikend kada javljaju 35 u hladu a nerviram se sto sam sinoc do ponoci pratio radar i na moje oci su se razredjivali oko SUBOTICE a kako ti kazes i kod tebe a gledam pojas VIROVITICA I BAJA njih cini mi se ni oblacic ne zaobidje

U Semberiji je pala kisa i prekinula zetvu jecma..
img0895rx.jpg

U toku noći je bilo još malo pljuskova....palo 5mm,sveukupno od juče 14mm.

Sada je oblačno i suvo uz umeren severozapadni vetar.

Milina jedna !

Par slika juče:

Dolazak oblaka sa jugozapada:

picture006nl.jpg

picture007qr.jpg

picture008ty.jpg

Kragujevački Cb:

picture009tv.jpg

picture010ru.jpg

Novi razvoji sa zapada:

picture011as.jpg

Pogled na Cb koji je prošao preko mene:

picture012xo.jpg

I kao neki pokušaj hvatanja munje

picturenn.jpg

@kimi , lijepe slike
@ balkanac , šteta , trebaš ipak znati da je tvoj kraj svrstan kao područje sa najmanje padavina na ovim prostorima , inače (čini mi se da sam negdje tako pročitao) , i sa tim računati

Čudno mi je da je kod mene palo skoro 20l sinoć , a jutros zemlja izgleda kao da je samo pokupilo prašinu , ni traga od vlage , kako sad to , pa kolko onda treba da padne :sta: , izgleda da ima puno pukotina malih i velikih i da su sve pokupile ::lose::

@Zoran sef

Uh,super je ovo bilo za malinjake ne samo u tvom kraju,nego i ovamo u Arilju,Ivanjici itd...

Bojao sam se da grad na kraju da zasere stvar (doduše i bilo je gadnih odraza na radaru) ali eto srećom sve je prošlo u najboljem redu.

A sada-hibernizacija..ulazimo u period stabilnog vremena koje će verovatno potrajati nedelju dana.

Ovde je to OK,jer vlage u zemljištu ima i više nego dovoljno(posebno zbog ovih poslednjih padavina u petak (63litara) i juče i jutros (14litara))...ali je problem što je u ovom trenutku na većem delu teritorije Srbije suša......

KOd mene pljuštalo lepo cele noći,jeste na pljuskove ali bolje i to kada je zemlja bila onako suva! Noćas oko 31litar...sve se zeleni ponovo...sada umereno oblačno i prijatno vreme!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh