Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka godina priča za sebe prošle godine suša a sad kiša i led...

Nije fotomontaža,kod nas u gradu bilo leda ali u manjoj količini nego na slici ali što je interesantno nije veliko ni grmilo

I ja osiguravam sve useve ali pitanje je veliko kako oni isplacuju stetu.Pre par godina sam imao isto stetu na psenici u jednom delu atara,priznali su mi nesto mizerno ali sta je tu je rizik je veliki ne osigurati.

Evo par slika slikanih 24 časa posle jučerašnje provale oblaka. U selu je bilo leda veličine klikera ali je kratko trajalo. U ataru je bilo očigledno više... :zli: Ovo su moji kukuruzi i nisu osigurani. Ni sam ne znam kolika će biti šteta, odnosno koliko će se kukuruz regenerisati, neki očigledno neće nikad .... :zli:

dsc00886kl.jpg

dsc00890vk.jpg

dsc00881m.jpg

dsc00879ph.jpg

dsc00885fe.jpg

ZRENJANINAC je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Kod nas je prošao dan bez kiše(napokon jedan)...

@Zrenjaninac

Primi moje saučešće......

Ma dajte ljudi nije kraj sveta koga je.. osigurano je i biće za :ppozdrav:
Zrnjaninac,,kažem ja da ćeš ti postati maneken RTS.Malopre sam na tv video reportažu iz Zrenjanina ,nažalost tužnu.Kod nas će sutra u zadrugu doći predstsvnici jednog osiguravajućeg društva kako bi nam prezentovali paket osiguranja useva preko zadruge.Zanimljivo je da se pare nedaju odmah nego nas zadruga zadužuje u robi.

@dukej
Ne sekiraj se,ovaj kukuruz sa slike ce se regenerisati kao da nista nije bilo :ppozdrav:

kiraj je napisao(la):
ZRENJANINAC je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Kod nas je prošao dan bez kiše(napokon jedan)...

@Zrenjaninac

Primi moje saučešće......

Ma dajte ljudi nije kraj sveta koga je.. osigurano je i biće za :ppozdrav:
Zrnjaninac,,kažem ja da ćeš ti postati maneken RTS.Malopre sam na tv video reportažu iz Zrenjanina ,nažalost tužnu.Kod nas će sutra u zadrugu doći predstsvnici jednog osiguravajućeg društva kako bi nam prezentovali paket osiguranja useva preko zadruge.Zanimljivo je da se pare nedaju odmah nego nas zadruga zadužuje u robi.

Danas sam bio sa kukom i ajde da vidim kolko se plaća po jutru.Ponuda Dunav osiguranja je sledeća:

Pšenica 2.500kg/jut cena 10din 700din
kukuruz 3.500 kg/jut cena 10 din 800din
od toga se oduzima 10% popusta ako se osiguraju dve kulture i 40% subvencije znači prepoloviti.
sve se plaća do novembra u dinarima

Post je spojen: [time]1274790088[/time]

@Zrenjaninac,
jutros oko 6,30.
Post je spojen: [time]1274814824[/time]

Ono iz Mađarske stiglo i do mene,Za sada u vidu pojačanog vetra . Fijuče ko besan. :zli:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh