Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ ZRENJANINAC

Sad sam skonto, jeste jednostavno i nista te ne kosta. ::svaka cast::

Ma da ja sam godinama tako merio.I kad je zima patent radi neće da pukne kanta ,a može i na njivu da se stavi kanta i da se meri na licu mesta pogotovo leti.Samo u kantu treba staviti neko gvoždje da se kanta ne bi prevrnula kad je prazna i kad duva jači vetar.Ciglja ne valja jer ona upija vodu.Eto :D :ppozdrav:

Meni ovo baš i nije jasno, mislim kanta od 25kg i merenje koliko je u njoj vode pa množenje i sl. Pa bitno je valda i kog je oblika kanta. Šta ako je uska i visoka, u njoj će biti isto mm vodenog taloga kao i u niskoj i širokoj ali neće biti ista količina vode, a vi merite baš tu količinu vode.

Ako je taj postupak izbaždaren za određenu kantu onda je to druga priča, ali ne može poslužiti kao model i za druge jer je pitanje ko će kakvu kantu imati.

Bitno je da kanta nije konusna već da su zidovi okomiti... A ne meri se količina i litrama nego visina vodenog stuba! 1mm vodenog taloga= 1litar/m2

Kanta od jupola je konusna pa ono što sam izmerio nije merodavno.Evo kako je to izgledalo juče u dvorište gde je porušena kuća i nasuto sa zemljom od rušenja.
2zfk5q8.jpg
Posle ovog pluska koji je bio oko 16 i 30 nočas je pao još jedan oko 22 .Danas oko podneva sam bio na jednoj parceli pored puta i vidi se da je stajala voda.
nci338.jpg

Што се мучите са кантама и премеравате, кишомер у пољ.апотекама 400 динара.
6tmqvo.jpg

4hee6o.jpg

33 литре ђурђевданске кише!

Danas sam bio da obidjem deo atara koji gravitira prema Melencima i Novom Bečeju.Deo prema Melencima je dobio više kiše pa i leda.Nisam mogao proći da vidim još dve parcele ,toliko ima u nekim doljama na putu vode (išao sam motorom).Na mestima se prosušilo ali gde je i malo dolja još se crni i lepi za obuću.
4ikj8o.jpg
.Gde je prosušilo odozgo prilično propadam sa mojih 90-ak kg.
10nsz8x.jpg

Komšija se vratio iz dela atara koji je izgleda pokisao jače.Veli da stoji voda u depresijama pa me interesuje šta će biti sa pšenicom koja sada stoji ui vodi.Znajući to zemljište neverujem da će brzo upiti vodu.
Post je spojen: [time]1273340263[/time]

Kod nas jučerašnji saldo 15litara u selu..... Bilo je i leda, ali nadam se samo u selu....

Juce oko 9h sam i ja isao,pardon,krenuo motorom da vidim jedan kukuruz blizu sela,ali sam se brze bolje vratio :udri: jedva sam doterao do kuce automatik.Ali,smo popodne vec na drugom delu atara posejali jos ta 2 jutra kukur.sto je ostalo.Kasnije,opet se"izrucila" :kisa: ..... :udri:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh