macosd
Član
e zrenjaninac odakle skidas ovaj snimak??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
tako je.kiraj je napisao(la):Kod mene je i sad pljuštalo.Negde je neko napisao da u bilo kojoj posudi izmerim koliko je mm visina vode , da je toliko kiše po metru kvadratnom.Ostala mi je kanta od jupola na prikolici i u nju sam predveče izmerio 4,5 cm.Da li to znači da je palo 45 lit/m?
Jeste to je ispravan način merenja padavina samo pod uslovom da posuda koja služi za sakupljanje kiše ima okomite stranice! Ako ima kose strane onda merenje nije tačno! Nesmu biti usta posude veća od dna!kiraj je napisao(la):Kod mene je i sad pljuštalo.Negde je neko napisao da u bilo kojoj posudi izmerim koliko je mm visina vode , da je toliko kiše po metru kvadratnom.Ostala mi je kanta od jupola na prikolici i u nju sam predveče izmerio 4,5 cm.Da li to znači da je palo 45 lit/m?
peto1 je napisao(la):@ ZRENJANINAC
Nesto mi tu nije jasno ne kontam tri case iz cega sipas u te case, ili kad se napuni prospes pa je stavis opet da se napuni.
zar nije bitno koji je obim otvora na kanti?ZRENJANINAC je napisao(la):peto1 je napisao(la):@ ZRENJANINAC
Nesto mi tu nije jasno ne kontam tri case iz cega sipas u te case, ili kad se napuni prospes pa je stavis opet da se napuni.
Pazi ovako.Kanta od 25kg od farbe stoji napolje i u nju pada kiša.Kad kiša stane iz te kante izmeriš kolko decilitara vode ima i to pomnožiš sa jedanaest i dobiješ koliko lit je palo na m2.
np.imaš 4 čaše to je 8dl to puta 11 i dobiješ 8.8lit/m2