Vremenske prilike u 2010. godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Beloj Crkvi nevreme sa gradom. Oluja je oborila u mojoj ulici par platana starih sto godina. :kisa:
90spjq.jpg

Kod nas se naoblačilo od Novoga Sada ko da će govna da padaju! Al na svu sreću preleteo oblak i otišao da se istrese negde drugde....

Odjednom se smracilo negde oko 18.00 i kada je poceo da duva jak vetar mislio sam da ce sve da polomi.Kukuruzi se savili :udri:, soja i detelina polegli :udri: , bilo leda :udri:, sa cardaka mi skinuo 7 bokala :udri:,jaruge na njivama se ponovo popunile.....

I to oni niski jebeno crno sivi oblaci,oni prave strasno sranje,koje je doslo iz pravca zapada jugo-zapada i ode severno i istocno u p.... njegove matere, vec jednom kada ce biti neko normalno vreme.

Po običaju ove godine ništa da me promaši.Nad selom 17 litara.Mislim da je deo atara istočno od sela jače pokisnuo.

Pre podne nesto slabo padala kisa.Eto,kad sam kosio detelinu,kako je padala.Posle sunce,pa oblacno a predvece se jako naoblacilo,vetar al kisa je bila slaba.Otisla dalje.Posle cujem da se ispadala u N.Milosevo,a bilo je i u Beceju i Srbobranu itd.Vala,dosta je vise...... :udri: :udri:

Mi smo se juce provukli tek sa 8-10 litara. Od 24.07 do 7.08 kod nas je palo oko 100 l kise,sto mu dodje oko 7 l svakog dana. Ako ove godine ne bude biolo soje,onda nikad nece biti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh