ZRENJANIN - Nevreme u opštini Sečanj zahvatilo je više od 10.000 hektara obradivih površina, a prema prvim procenama uništeno je oko 60 odsto roda ječma.Borislav Škorić, rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Opštini Sečanj, rekao je za agenciju Beta da je uništeno i oko 50 odsto roda pšenice."Pšenica je zelenija, pa je ovu nepogodu bolje podnela, a prema prvim procenama oko 50 odsto ove kulture je oštećen. Moguće je da će se rod kukuruza, soje, suncokreta i šećerne repe regenerisati pa tu imamo procenat oštećenja od oko 20 odsto", kazao je Škorić.
Štetu je pretrpelo i oko 90 hektara pod voćnjacima, jabuke su u Sutjesci, Krajišniku i Jaši Tomić oštećene više od 80 odsto.
"Zvanični rezultati s procenom štete biće poznati krajem iduće nedelje", rekao je Škorić.Prema njegovim rečima, nevreme je i prošle godine pričinilo veliku štetu koja je procenjena na više od 800 miliona dinara.
E društvo moje to je tekst sa poljopartnera koji je dao čovek iz opštine koji skoro ne zna ni kako izgleda pšenica ,a kamoli kolika je šteta.Tek danas sam uspeo otići do nekih delova atara i svuda je katastrofa.Štete na suncokretima i pšenicama mislim da su najveće,daleko iznad iznetih procenata.